Povežite se s nama

Vijesti

Županijski savjet predlaže da se rotor Rujevica pretvori u turbo kružno raskrižje

Objavljeno

na
U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci održana je 7. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije.

Sjednici Županijskog savjeta prisustvovao je zamjenik Župana Boras Mandić koji je istaknuo važnost i svrsishodnost Savjeta: “Svaka ovdje izgovorena riječ koja se pretoči u inicijativu i određene mjere je ono što ima svrhu, ima cilj i doprinosi osnovnoj misiji Savjeta, a to je da se sigurnost na cestama podigne na najvišu moguću razinu”.

Izrazivši zadovoljstvo činjenicom da je Savjet pored edukativne uloge pokazao i inovativnost u svojim inicijativama, Boras Mandić u ime Županije i župana Zlatka Komadine zahvalio je svim članovima na stručnom doprinosu koji su osigurali tijekom proteklih 12 mjeseci rada.

Usvajanjem dnevnog reda predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić otvorio je sjednicu. Prva točka posvetila se izvlačenju dobitnika nagrada za sudionike preventivno-edukativne akcije “Motociklom u život” koja se ove godine održala 30. svibnja 2019. na Automotodromu Grobnik. Akcija se provodi od 2005. godine. Nagradu koju čini motoristička kacige, jakna i rukavice po pravilima može dobiti samo onaj polaznik koji nije napravio niti jedan prometni prekršaj od dana provođenja akcije do dana izvlačenja nagrada.

U nastavku sjednice tajnik Savjeta Zdravko Lisac prezentirao je Plan i Program rada za 2020. godinu kojim su utvrđene aktivnosti koje Županijski savjet namjerava provesti u narednoj godini.

Dodatno je razmatran prijedlog rekonstrukcije postojećeg dvotračnog kružnog raskrižja Rujevica u turbo kružno raskrižje za koje Savjet smatra da predstavlja dobro rješenje koji bi zadovoljio sigurnosne elemente i elemente propusne moći te je zaključeno kako prijedlog uz preporuku treba dostaviti nadležnim institucijama.

Zaključno su razmatrani rezultati novog pilot-projekta nadzora nepoštivanja crvenoga svijetla u cilju povećanja sigurnosti prometa. Sustav je instaliran i pušten u rad 12. studenog 2019. godine na raskrižju Ulice Hinka Bačića (D404) i Ulice Andrije Kačića Miošića te će nadzirati promet u razdoblju od tri mjeseca. Preliminarni podaci do 30. studenog 2019. godine pokazuju da prolazak kroz crveno svijetlo nije rijetka pojava kako se često razmišlja. S obzirom na dobivene rezultate, Županijski savjet preporučuje stavljanje uređaja trajno u funkciju.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram