Povežite se s nama

Vijesti

Županijski stožer tražio od Božinovića još strože mjere za PGŽ

Objavljeno

na

Stožer civilne zaštite Primorsko – goranske županije na čelu s načelnikom Mladenom Šćulcem tražio je od Nacionalnog stožera još strože mjere za našu županiju.

Ministar Božinović takav je zahtjev prihvatio te su već od subote, 05. prosinca, uvedene pojedine nove dodatno postrožene mjere:

U Primorsko-goranskoj županiji od subote jezabranjena posjeta korisnicima domova za starije i nemoćne osobe, osim u iznimnim slučajevima, uz pridržavanje mjera, kada posjetitelj mora predočiti potpisanu izjavu o negativnim epidemiološkim i kliničkim pokazateljima izloženosti bolesti Covida-19.

Korisnici domova za starije i nemoćne osobe trebaju izbjegavati vanjski kontakt, a uprave domova obvezne su osigurati primjenu preventivnih mjera opreza prilikom upućivanja korisnika na medicinske preglede i postupke te pri drugim nužnim kontaktima.

Osobama starije životne dobi i rizičnim skupinama preporučuje se da ne koriste javni gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8,30 sati, osim u opravdanim slučajevima.

Objavljene su i preporuke da se na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima te kino projekcijama ne bude prisutno više od 50 osoba, uz strogo pridržavanje svih propisanih mjera, dok se jedinicama lokalne samouprave preporučuje da obustave iznajmljivanje i drugo korištenje domova u svojem vlasništvu, za sve vrste okupljanja.

Ove mjere na snazi su do 21. prosinca. Službenu odluku možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram