Povežite se s nama

Vijesti

Autotrolej želi uzeti kredit za nova vozila i sustav obavijesti kada bus dolazi

Objavljeno

naGradsko komunalno društvo Autotrolej uskoro će se upustiti u nabavu 32 nova autobusa i to sedam zglobnih gradskih niskopodnih dizel autobusa, pet solo prigradskih dizel autobusa, deset solo gradsko-prigradskih niskopodnih SPP autobusa i deset mini autobusa na dizel ukupne vrijednosti 52,2 milijuna kuna + PDV.

Također u planu je nabava sustava najave dolaska autobusa na stajališta, a vrijednost te investicije je 7,9 milijuna kuna + PDV. Osim toga, planira se i izrada mobilne i web aplikacije čija se cijena izrade procjenjuje na 195 tisuća kuna + PDV. Autotrolej mora osigurati 15 posto vrijednosti ukupne investicije, što iznosi 9,1 milijuna kuna, dok bi se ostatak trebao financirati iz EU fondova.

Na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela izdana je suglasnost za prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Autotroleja na iznos od deset milijuna kuna, a ukoliko takvu odluku potvrdi i Gradsko vijeće Grada Rijeke, kredit će se uzeti od Istarske kreditne banke koja je ponudila spomenuti kredit uz ukupni trošak od 1,8 milijuna kuna uključujući kamatu.

Pred gradskim vijećnicima naći će se i odluka o davanju suglasnosti komunalnom društvi Vodovod i kanalizacija za reprogramiranje kredita uzetog kod Europske banke za obnovu i razvoja za projekt dogradnje sustava javne odvodnje otpadnih voda s pratećim radovima na vodovodnoj mreži. ViD bi uzeo kredit u iznosu od 60 milijuna kuna u Erste banci.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram