Povežite se s nama


Turistička zajednica grada Rijeke uključila se u obilježavanje EU-Kina godine turizma koje se slavi danas. Tom prilikom u cijelom svijetu provodi se program „svjetlosnog mosta“ na temu godine te je tom prilikom i Gradina na Trsatu zasjala u crvenoj boji.

Danas i sutra brojne znamenitosti Europe biti će osvjetljene crvenom bojom u znak obilježavanja EU – Kina godine turizma (ECTY). Paneuropska proslava se podudara s Festivalom lampiona u Kini koja obilježava kraj novogodišnjih svečanosti. Projekt „svjetlosnog mosta“ uključuje 30 mjesta iz 12 zemalja članica Europske unije i ima za cilj povećati svijest o manje poznatim europskim odredištima u Kini, a također je i prilika da se europske i kineske zajednice bolje upoznaju i cijene kulturu jedna druge.

„Svjetlosni most“ je dio ambicioznog programa aktivnosti koje se provode u povodu godine turizma EU-Kina. ECTY ima za cilj promovirati EU kao putničku destinaciju u Kini, pružiti mogućnosti za povećanje bilateralne suradnje i međusobnog razumijevanja te stvoriti poticaj za napredak na otvaranju tržišta i olakšavanju viznog režima.

Osvjetljavanju Gradine u bojama kineske zastave prisustvovali su novi igrači RK Zameta Wang Wuan i Zhao Chen, a pridružio im se i nekadašnji izbornik rukometne reprezentacije Kine.