Povežite se s nama


Danas je u prostoru Centra Zamet održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen novi trener prve ekipe RK Zamet, Igor Marijanović i najavljena domaća utakmica protiv ekipe Rudara iz Ruda.

Na konferenciji su sudjelovali Vedran Devčić – predsjednik RK Zamet, Vedran Babić – direktor RK Zamet i Igor Marijanović – trener prve ekipe RK Zamet.

Pred rukometašima Zameta je utakmica 14. kola Premijer lige rukometaša u kojoj ekipa Zameta dočekuje ekipu Rudara iz Ruda. Utakmica se igra u nedjelju, 05. ožujka, s početkom u 16 sati u Centru Zamet.

Vedran Babić, direktor RK Zamet: “Želio bih se zahvaliti trenerima Miškoviću i Matoševiću na svemu učinjenom za Zamet. Dali su veliki dio sebe našem klubu te ispisali jedan lijepi dio povijesti našega kluba, a pogotovo onim rezultatima ostvarenim u EHF kupu. Vjerujemo da će oba trenera ostati i dalje u klubu. Pred nama je vrlo važna domaća utakmica protiv ekipe Rudara kojega smo u prvom dijelu prvenstva pobijedili i vjerujemo da ćemo, pod vodstvom novog trenera, to napraviti i u nedjelju. Postavili smo Igora Marijanovića na kormilo prve ekipe. Ima izvrsne rezultate s mlađim kadetima, aktualni je prvak Hrvatske. Dugo je u klubu i imamo veliko povjerenje u njega te isto takva očekivanja.”

Vedran Devčić – predsjednik RK Zamet: “Ovo je četvrta sezona rada ove Uprave i svake godine smo napravili korak više kako u sportskom i rezultatskom, tako i u organizacijskom dijelu rada kluba. Za ovu sezonu smo vjerovali da će biti najuspješnija do sada, dalo se to naslutiti i iz spektakularnih rezultata U EHF kupu. Ipak, rezultati u Premijer ligi nisu zadovoljavajući. Proljetna sezona je otvorena s četiri teška poraza računajući i onaj u kupu protiv Vidovca. Zato smo se odlučili za ovaj korak, za šok-terapiju, da se ekipa vrati na pobjednički kolosijek. Zahvaljujem se trenerima Miškoviću i Matoševiću, sporazumno smo se razišli. Ponuđene su im funkcije na drugim pozicijama u klubu te od njih uskoro očekujemo potvrdne odgovore. Postoji problem financiranja sporta u Rijeci. Ključni problem RK Zamet, riječkog rukometa, pa i svih ostalih prvoligaških momčadskih klubova i sportova nisu kadrovski, rezultatski i organizacijski već isključivo financijski iz čega proizlazi sve ostalo. Postoji problem dostatnosti sredstava iz javih izvora za javne potrebe u sportu, kako od Grada Rijeke tako i od strane PGŽ. Ta sredstva su nedostatna za održavanje i funkcioniranje prvoligaških pogona. 300-tinjak tisuća kuna i plaćanje jednog trenera nije dovoljno. Dugi niz godina sredstva se smanjuju. Za ovu sezonu smo ponovo dobili 1% manje sredstava iako je klub prošle godine ušao u Ligu za prvaka, ušao i uspješno igrao EHF kup nakon dugo godina i bio prvak Hrvatske u mlađim kadetima.”

Igor Marijanović – trener prve ekipe RK Zamet: “Zahvaljujem se predsjedniku i direktoru na povjerenju i ukazanoj prilici. Situacija nije idealna i treba analizirati zašto su se dogodili ti lošiji nastupi. Preuzeo sam tu zadaću i vjerujem u pomak te vjerujem da ćemo uspješno odraditi sezonu do kraja. Volim da moj rad i rezultati pričaju za mene. Skoro sam 20 godina u klubu, šest godina vodim ekipu mlađih kadeta, današnjih kadeta, višestruki smo prvaci Hrvatske. U stručnom sam stožeru hrvatske reprezentacije 2000.godište. U ova dva dana do utakmice analizirat ću protivnike i dobro se tehničko taktički pripremiti. Smatram da su igrači svjesni situacije i u nedjelju nam trebaju dva boda.”