Povežite se s nama

Festival Opatija je najavio kazališnu predstavu „Kao na nebu“ u izvedbi Gradskog dramskog kazališta Gavella iz Zagreba koja će se održati u petak, 6. travnja 2018. s početkom u 20 sati u centru Gervais u Opatiji.

Predstava „Kao na nebu“ u režiji Renea Medvešeka nastala je prema švedskom kino-hitu Kaya Pollaka nominiranom za nagradu Oscar za najbolji strani film. Priča je to o Danielu, međunarodno uspješnom dirigentu koji se, zasićen i izmoren dugogodišnjim napetostima kakve donosi život vrhunskog glazbenika, vraća u svoje rodno mjesto, u potrazi za mirom i izolacijom. Njih bi vjerojatno i pronašao, no voditelj lokalnog crkvenog zbora zamoli ga za pomoć u radu s pjevačima-amaterima i Daniel prihvati ponudu koja će mu promijeniti život na neočekivan način. Kroz rad s njim zbor će se razvijati i rasti, ali novostečena sloboda njegovih članova i nastojanje da „pronađu svoj glas“ neće odgovarati svima, ponajprije pastoru koji u takvom pristupu vidi prijetnju uspostavljenim vrijednostima i poretku.

„Kao na nebu“ pripovijeda o zajedništvu i stvaranju homogene grupe ljudi / izvođača iz naoko posve raznorodnih i nepovezivih jedinki (među njima su i žrtva obiteljskog nasilja, mladić s posebnim potrebama, pastorova supruga, korpulentni usamljenik, djevojka kojoj predbacuju promiskuitet…), o moći glazbe i umjetnosti općenito da mijenja ljude i liječi ih, o potrebi za izražavanjem, o tišini i slušanju. „Ja sam ovdje samo došao slušati“, reći će Daniel svojim pjevačima, podsjećajući ih na jednu od zaboravljenih vrijednosti u ovom mnogoglasnom, ponekad tako bučnom vremenu…

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a za studente i umirovljenike 60,00 kuna (popust je moguće ostvariti samo na blagajni Festivala Opatija)
Ulaznice su u prodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Croatia Records Music shopu, Foto Reviji i u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na www.mojekarte.hr
Na dan izvedbe, blagajna se otvara sat vremena prije početka programa na mjestu izvedbe.