Povežite se s nama


Kao i svake godine, Grad Opatija i danas je, na Badnjak prijepodne organizirao druženje s građanima ispred gradske tržnice, na mrkate, uz glazbu i tradicionalne kulinarske, riblje delicije.

Predblagdansko druženje građana i gradonačelnika Ive Dujmića, predsjednika Gradskog vijeća Viktora Peršića te zamjenika gradonačelnika Fernanda Kirigina i Marine Gašparić i dječje gradonačelnice Lee Leonarde Pašić odvijalo se pred tržnicom, gdje je građanima podijeljeno preko 600 porcija bakalara na gulaš što su ga pripremali učenici Ugostiteljske škole Opatija. Uz bakalar, posluživalo se vino, fritule, sardelice…

Program je vodio Joso Krmpotić, dok su atmosferu neumornom svirkom održavali članovi kvarteta Pešekani.

iskon

Gradonačelnik Dujmić obratio se na početku okupljenom mnoštvu, zaželjevši im ugodne blagdane, te čestitavši im Božić, kao i članovima obitelji i prijateljima. Posebno je zadovoljan što je Advent ove godine iznimno bogat programom i kvalitetom, zahvaljujući suradnji Grada i privatnog sektora, te je rekao da je ta sinergija realnog i javnog sektora u Opatiji ove godine hvale vrijedna. A na tržnici je jutros doista bila rijeka građana koji su uživali u gastro ponudi i zajedničkom druženju u božićnoj atmosferi, a ugodnim trenucima sigurno je doprinijelo i prekrasno, sunčano jutro koje je osvanulo na Badnjak.

Nakon druženja uz zakusku, program se u organizaciji Udruženja obrtnika nastavio nastupom popularne klape Iskon koja je također okupila na tržnici iznimno velik broj ljudi.

Na više lokacija u Opatiji tijekom Badnjaka i Božića na rasporedu su brojni sadržaji, a parking je tijekom vikenda na javnim parkiralištima besplatan.