Povežite se s nama

Mozaik

Maškarani tanci četiri subote u opatijskom Gervaisu

Objavljeno

na
Opatijci i njihovi gosti, svi željni dobre zabave i plesa imat će priliku uživati na Maškaranim tancima u Klubu Gervais četiri subote i to počevši ove subote 26. siječnja, pa zatim 2. veljače, 9. veljače i 23. veljače. Prve tri subote tance organiziraju pusni gradonačelnik Opatije Duško Jeličić Dule i Bonaca, uz čije će se popularne skladbe zabaviti i staro i mlado.

– Opatija je godinama bila centar maškaranih tanci, 90-ih je nažalost sve zamrlo, a zatim su se tanci polako vraćali u hotele Imperijal, Kvarner, Bristol, u dvoranu Marino Cvetković da bi lani pravo mjesto našli u Klubu Gervais. Lani su pusni tanci bili dobro posjećeni, što nas je jako razveselilo, kao i to što smo van izmamili stariju publiku, rekao je pusni gradonačelnik Dule.

Posljednje maškarane tance 23. veljače organizira Lumber klub, jedna od najstarijih opatijskim maškaranih udruga, utemljena 1966. godine. Djeca prvih članova Lumbera osvježila su udrugu 1995. i ponovno pokrenula maškarane fešte u Opatiji, naglasila je predsjednica Lumber kluba Olivera Oli Tomičić. Na zabavi Lumber kluba za glazbu jer zadužen Box band, organizirana je i bogata tombola te nagrade za najbolje maske. Važno je reći da je ulaz na plesne večeri slobodan, tanci počinju u 21 sat i traju do jutarnjih sati, a cijene ugostiteljske ponude su pristupačne, kažu organizatori koji na tance pozivaju sve maškarane i nemaškarane pusne ljude.

U subotu 16. veljače neće biti održani pusni tanci jer je taj datum rezerviran za Doru – izbor hrvatske pjesme za Eurosong te će se nakon izbora u Klubu Gervais održati domjenak za izvođače i organizatore Dore u maškaranom okruženju, navodi Grad Opatija.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram