Povežite se s nama

Mozaik

Na Dan zajedništva, ponosa i sreće Trsatska gradina ugostit će monodramu “Ćiro” u izvedbi Tarika Filipovića

Objavljeno

na


Monodrama koju će Tarik Filipović igrati u utorak, 16. srpnja na Trsatskoj gradini inspirirana je likom i djelom osebujnog Ćire Blaževića, nogometne ikone ali i kultne ličnosti.  

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Upravo na tom tragu, nastala je inicijativa da se 16. srpnja, dan dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca sa SP-a iz Rusije obilježava kao Dan zajedništva, ponosa i sreće. Na Trsatskoj gradini ovaj će dan biti obilježen upravo predstavom koja je inspirirana jednim od najosebujnijih likova kada je nogomet u pitanju. 

No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača? Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu. 

Neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

Ulaznice za ovu urnebesnu monodramu mogu se kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu te online – putem sustava mojekarte.hr i rijekamarketplace.com po cijeni od 80 kn za sjedenje i 60 kn za stajanje. Na dan predstave ulaznice će se moći kupiti na ulazu u Trsatsku gradinu i to po 90 kn za sjedenje i 70 kn za stajanje. Predstava počinje u 21.00 h, a ulaz se za posjetitelje otvara u 20.00 h.  

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram