Povežite se s nama

Mozaik

Na postamentima na Korzu postavljena izložba “I ti možeš uljepšati nečije snove”

Objavljeno

na





Na postamentima na Korzu može se pogledati izložba „I ti možeš uljepšati nečije snove“, koja prikazuje deset godina provođenja programa „Pripovjedač/ica priča za laku noć” Udruge za promicanje dobrobiti djece “Portić” iz Rijeke.

Udruga „Portić“ već desetu godinu za redom organizira i provodi program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“, poznatiji pod nazivom „Tete i barbe pričalice“, čiji je volonterski program krenuo upravo iz Rijeke i to u studenom 2009. godine od kada se bez prekida provodi.

Otvaranju izložbe prisustvovali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednica Udruge Portić Maja Opašić te volonteri udruge.

“Čestitam na izuzetnom osmišljenom projektu u kojem volonteri ulažu svoje vrijeme kako bi djeci u bolnici prilikom liječenja olakšali i uljepšali boravak”, kazao je gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te dodao kako Grad podržava programe i djelovanje Udruge Portić.

„S velikim zadovoljstvom slavimo Tete i barbe pričalice, odnosno deset godina provođenja programa Pripovjedač/ica priča za laku noć. Za nas je doista veliki uspjeh da smo u kontinuitetu uspjeli odlaziti u bolnicu svakoga dana. Tete i barbe pričalice svaki dan između 19 i 20 sati odlaze k djeci u Dječju bolnicu Kantrida olakšavajući im oporavak u bolnici, osobito dugotrajno hospitaliziranoj djeci“, kazala je predsjednica Udruge Portić Opašić te dodala kako joj je u njezinih sedam godina iskustva teško zamisliti da ne bude teta pričalica.

Upravo kreće i novi ciklus edukacije za volontere koja će se održati 9., 10. i 11. listopada. Za volontiranje se mogu prijaviti osobe starije od 16 godina ispunjavajući  prijavnicu na mrežnim stranicama Udruge „Portić“ koju je potrebno poslati na e-mail: udruga.portic.rijeka@gmail.com.

eliki jubilej programa „Tete i barbe pričalice“ obilježit će se i humanitarnim koncertom koji će se održati u četvrtak, 24. listopada u Centru Zamet s početkom u 19 sati.

Na koncertu nastupaju Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, En Face, Iva Gordan, Jonathan, muška Klapa Kastav, ženska Klapa Luka, Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumensi, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids, Whiteheads, Sandro Bastiančić i The Siids. Sve izvođače pratit će Olja’zz bend riječkog glazbenika Olje Dešića. Prihod od prodanih ulaznica namijenjen je onkologiji i hematologiji Dječje bolnice Kantrida.

Partneri programa su Klinički bolnički centar Rijeka – Dječja bolnica Kantrida, Gradska knjižnica Rijeka i Filozofski i Učiteljski fakultet.

Program „Pripovjedač/ica priča za laku noć“ provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva zdravstva, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram