Povežite se s namaGradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Igor Načinović i savjetnica za tehničku kulturu u Odjelu za sport i tehničku kulturu Eugenija Perić primili su u utorak u Salonu Grada Rijeke 24 pripadnika ponovno oformljene Prometne jedinice mladeži.

S pripadnicima Prometne jedinice mladeži na primanje su došli i Boris Skeledžić, načelnik Odjela sigurnosti cestovnog prometa Policijske uprave primorsko-goranske, Boris Barić, policijski službenik za preventivu Prometne policije Rijeka, Mile Perić, tajnik Autokluba Rijeka te Tomislav Šepić iz Autokluba Rijeka.

„Prometne jedinice mladeži već su djelovale na području grada Rijeke u razdoblju od 1971. do 2011. godine“, podsjetio je gradonačelnik Obersnel pozdravljajući nove, mlade snage.

Oni će tijekom ovog ljeta prometnim redarima i policiji ponovno pomagati u regulaciji prometa. Prometna jedinica mladeži, osim toga, bit će zadužena i za informiranje turista koji u sve većem broju posjećuju Rijeku.

Načelnik Boris Skeledžić u ime Policijske uprave primorsko-goranske zahvalio se Gradu Rijeci i Autoklubu Rijeka što su prepoznali potrebu za ponovnim organiziranjem Prometne jedinice mladeži te podržali ovaj projekt.

Naime, Grad Rijeka s 55 tisuća kuna sufinancira nabavu odora i troškove rada prometne mladeži u srpnju i kolovozu, dok je Autoklub „Rijeka“ zadužen za operativnu realizaciju Programa.

Za osposobljavanje i edukaciju Prometne jedinica mladeži pobrinula se Policijska uprava primorsko-goranska koja je među brojnim prijavljenim kandidatima odabrala najbolje.

Grad Rijeka