Povežite se s nama

Vijesti

Neslužbeno: Od 15. veljače moguće je otvaranje teretana i terasa kafića

Objavljeno

na

Foto: Petar Trinajstić

Ako epidemija koronavirusa 15. veljače i dalje bude u silaznoj putanji te se ne pojave novi sojevi virusa, može se očekivati otvaranje teretana i fitness centara te dozvola ugostiteljima da, uz stroge epidemiološke mjere, rade na terasama i poslužuju kavu za van, doznaje neslužbeno Jutarnji.

O popuštanjima je govorio i potpredsjednika Vlade te šef Stožera, Davor Božinović. Ipak, on nije konkretno otkrio na kakva točno popuštanja bi se išlo.

Istaknuo je i kako Stožer stalno promišlja o situaciji i mogućim korekcijama. “Svi se tome nadamo. Ne možemo izaći posve iz ove situacije dok epidemija traje i dok postoje primjeri ubrzanog širenja u Europi”, rekao je i dodao:

“Ako pokazatelji budu dobri, ako se brojevi budu spuštali, sigurno nećemo biti neskloni reagiranju jer ta naša sklonost da se postigne balans između svega, s naglaskom na zaštiti zdravlja, dovela nas je na poziciju po kojoj Hrvatska ima najmanje stroge mjere u EU.”

Iako su razočarani ugostitelji najavili otvaranje svojih lokala unatoč zabrani to se danas ipak nije dogodilo i čini se kako će čekati 15. veljače kada je zakazana nova revizija trenutno aktualnih epidemioloških mjera.

Kako je Jutarnjem potvrdio predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba, Franz Letica, ako do 15. veljače ne dođe do nekih promjena prema kafićima koji trenutno ne smiju posluživati ni kavu za van, izgledno je da bi dio ugostitelj mogao izaći na ulice.

“Uspjeli smo nekako to nezadovoljstvo primiriti i ugostitelji su pristali još malo pričekati, no ne dogode li se od 15. veljače kakve promjene, ne oslabe li mjere prema kafićima koji su trenutačno jedini segment ugostiteljstva kojemu se ne dopušta baš nikakav rad, vjerujem da će to biti rasulo jer već sada u sustavu ugostiteljstva vlada anarhija. Ja sam ih dosad nekako uspijevao primiriti, no ne dođe li do promjena, ne garantiram da ću u tome i dalje biti uspješan jer su ljudi na rubu”, rekao je Letica.

Osim kafića ne mogu raditi ni teretane i fitness centri, a poduzetnik i vlasnik fitness centara Orlando Lopac rekao je kako od 15. veljače ne očekuje ništa osim da se dogodi dijalog između struke, u ovom slučaju kineziologa i Stožera.

“Tog dijaloga dosad nije bilo, a mi moramo razgovarati o tome kakva je naša budućnost, otvarali sredinom veljače ili ne. Osim pandemije koronavirusa, u Hrvatskoj imamo epidemiju debljine i dijabetesa, a mi kao struka najbolje znamo kako se protiv takvih stvari boriti. Dozvole za rad ionako ovise o tome kakav će stav zauzeti EU, mi trebamo svi zajedno sjesti, vidjeti kakva je financijska situacija te pronaći model da se ljudima pomogne”, rekao je Lopac.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže