Povežite se s nama

Nakon što je prije nešto manje od dvije godine otvoreno novo luksuzno kupalište Lido Bevanda Beach Resort, Opatija će do početka sezone dobiti još jedno, a građevinski radovi su već započeli početkom mjeseca. Na mjestu nekadašnjeg drvenog kupališta Lido niknut će «Plaža Angiolina» nalik starom drvenom banju kojeg se Opatijci i njihovi gosti s nostalgijom prisjećaju.

Podsjetimo, 1989. godine drveno kupalište izgorjelo je do temelja i na tom mjestu posljednjih se godina nalazio betonski plato. Drveno kupalište živjelo je u sjećanjima onih koji su ga posjećivali. «Stvarno je bilo predivno. Na dva kata su se nalazile kabine za presvlačenje i odlaganje stvari. Na vrhu je bila terasa gdje smo mogli popiti pravu limunadu ili pojesti sladoled. Bila je tu slastičarnica, zlatarna i fotografska radnja «Foto Drago» sa svojim izlozima prema parku, na samom šetalištu. Rado se sjetim starog Lida», rekla je jedna starija Opatijka prebirući po sjećanjima. O starom Lidu, kako se kolokvijalno naziva, pjevali su i doajen Ča-vala Duško Jeličić – Dule i popularni Dražen Turina – Šajeta u svom hitu «Dva banja.»

Početkom veljače počeli su radovi na betonskom platou ispod Ville Angioline i Ville Amalia, depadanse hotela Kvarner. Koncesionar, tvrtka Bevanda koja upravlja butique hotelom i Lido bevanda Beach Resortom odnosno tvrtke okupljene oko tog projekta bit će investitori. Prema projektu, Opatija će uistinu dobiti kupalište koje će biti spoj modernog i retro stila. Kupalište Lido obnovit će izgled kupališta iz 19. st. na lokaciji ispod vile Angiolina. Bit će izgrađen drveni kupališni paviljon koji se sastoji od prizemlja, kata i terase s pripadajućim stepenicama. U prizemlju drvenog paviljona bit će smještene garderobe, sunčalište, sanitarije te blagajna. Na katu će biti smještene saune,  fitness, wellness masaža te kabine za odmor. Na krovnoj terasi planirano je sunčalište, terasa i bar.

Čitav projekt «težak» je nešto više od 11 milijuna kuna, a otvorenje novog kupališta očekuje se prije početka kupališne sezone. Opatija će tako postati primamljivija kupališna destinacija, a jedini «trn u oku» ostat će plaža Slatina.

stara-plaza-angiolina

Stara plaža Angiolina