Povežite se s nama

Vijesti

Općina Viškovo sufinancira produženi boravak i cjelodnevnu nastavu

Objavljeno

na

Foto: Fabijan Černeka

Općinsko vijeće Općine Viškovo na 21. sjednici održanoj 30. siječnja 2019. godine donijelo je Odluku o 2. izmjeni i dopuni Odluke o posebnim oblicima pomoći i Odluku o 3. Izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi. Odluke stupaju na snagu 8. veljače 2019. godine.

Odluke se izmjenjuju na način da se njima sada ostvaruju jednaka prava i za djecu koja će pohađati alternativne programe organiziranog boravka i podučavanja učenika odnosno sufinanciranje nije više ograničeno samo na osnovne škole već i na ostale subjekte koji provode organiziran boravak i podučavanje učenika razredne nastave. Pokušalo se ovim postupcima izaći u susret roditeljima čija djeca ne idu u škole koje imaju same organiziran produženi boravak, odnosno tim roditeljima je dana mogućnost da njhova djeca pohađaju alternativne programe koji će onda biti sufinancirani od strane Općine Viškovo na jednak način kao i djeca koja pohađaju produženi boravak u školi.

Na taj način će roditelji učenika iz Osnovne škole „Sveti Matej“ imati mogućnost da svoju djecu adekvatno zbrinu nakon i prije nastave, dok su na poslu, a isto tako roditelji djece koja ne pohađaju Osnovnu školu „Sveti Matej“ neće brinuti i strahovati hoće li se dijete uspjeti upisati u predmetni program isključivo unutar osnovne škole koju njihovo dijete pohađa. Iznos sufinanciranja produženog boravka i cjelodnevne nastave je isti za sve subjekte te će se isplaćivati prema trajanju nastave i to najviše do iznosa od 225,00 kuna mjesečno.

Zahtjevi za ostvarivanje prava na sufinanciranje produženog boravka i cjelodnevne nastave te za besplatan produženi boravak i cjelodnevnu nastavu zaprimat će se od ponedjeljka, 11. veljače 2019. godine, u uredovno radno vrijeme pisarnice, javlja Općina Viškovo.

Odluka o 2. izmjeni i dopuni Odluke o posebnim oblicima pomoći

Odluka o 3. Izmjeni i dopuni Odluke o socijalnoj skrbi

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram