Povežite se s nama

Portal Fiuman.hr svakog ponedjeljka odabrat će kroz rubriku Priča tjedna najnegativniju vijest u tjednu iza nas i dodijeliti joj palac dolje.

Kažu da je pravda spora, ali dostižna. Kad je u pitanju hrvatsko pravosuđe, prečeste su, nažalost, iznimke. Jedna od njih nedvojbeno je vijest koju je prošlog tjedna donio Novi list:

Za 30-godišnjeg Darija Savića i 27-godišnjeg Darija Cupaća koji su na Županijskom sudu u Rijeci prije tri godine bili osuđeni na tri, odnosno pet mjeseci zatvora zbog nepružanja pomoći creskom studentu Aleksandru Abramovu, a za čije je ubojstvo osuđen 27-godišnji Dušan Cupać, nastupila je zastara progona i automatski obustavljen sudski progon. Vrhovni sud je, naime, 5. prosinca 2016. godine temeljem žalbe odvjetnika, ukinuo presudu za Savića i Darija Cupaća.

Potvrdilo se još jednom kako pravo i pravda ponekad ne idu ruku pod ruku i očito je kako ovaj tragični slučaj ubojstva prije osam godina u samom centru Rijeke neće dočekati svoj pravi zaključak, na način na koji bi to trebalo biti. Svi oni koji su odgovorni za gašenje tog mladog života iskoristili su ono što im je “ponudilo” naše pravosuđe.

Zbog toga je ova vijest zaslužila palac dolje u prošlom tjednu.