Povežite se s nama

Mozaik

Počele prijave za upis nove generacije polaznika kazališta mladih “Kamov”

Objavljeno

naRiječko kazalište mladih „Kamov”, učilište HNK Ivana pl. Zajca, upisuje treću generaciju polaznika! Ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina.

Audicija za dramski studio održat će se 24. rujna 2019. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Delte 5, dok će se audicija za  srednjoškolski uzrast održati u 19 sati.

Audicija za baletno-plesni studio održat će se 25. rujna u 18 sati u baletnoj dvorani HNK Ivana pl. Zajca, (Strossmayerova 1).

Dramski studio u protekle je dvije sezone ostvario nekoliko produkcija poput predstave „Snježna bajka 2″, uspješnice koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 5 tisuća djece. Sezonu 2017./2018. mali su glumci i glumice završili predstavom „Čarobnjak iz Oza”, dok su se za kraj prošle sezone predstavili predstavom “Ba(j)ke nisu krive”.
Dramski studio, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora. Program uključuje rad na dramskim situacijama i karakterima, improvizacijama, Forum teatru, scenama iz različitih dramskih tekstova te osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone.
Za polaznike će i ove sezone biti organizirani odlasci na predstave, kao i studijsko putovanje u Zagreb, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/pjevači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima će se kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.
Na taj način Riječko kazalište mladih Kamov ove sezone neće biti samo dramski studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište.
Voditelji radionice su Nikolina Hrga i Igor Vlajnić, a radionice iz područja glume i plesa vodit će i glumci i glumice te baletni umjetnici i umjetnice ansambla Hrvatske drame i Baleta riječkog kazališta!

Baletno-plesni studio upoznati će polaznike s čarolijom baletnog i suvremenog plesnog jezika, te razvijati kreativnost kroz improvizacijske tehnike. U dodatnim oblicima nastave uključit će ih u vlastitu scensku izvedbu putem kontinuiranih produkcija. Voditelji baletnog studija bit će iskusni pedagozi: Irina Köteles i Andrei Köteles za klasični balet, te Michele Pastorini i Hugo Rodrigues za suvremeni ples. Naglasak u radu pedagoga bit će, s jedne strane stvaranje svijesti o samosvojnosti klasičnog baleta, a s druge strane stvaranje edukacijske platforme koja koncepte suvremene plesne tehnike usko povezuje s drugim estetsko-umjetničkim područjima. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, učenici će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na  akademije u području plesne umjetnosti.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis u novu sezonu primamo putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram