Povežite se s nama


Studenti Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci 1. svibnja kreću na put prema Bugarskoj gdje 2. svibnja počinje 45. po redu Građevinijada.

Građevinijada je međunarodni skup studenata građevine, arhitekture i geodezije s područja bivše Jugoslavije. Cilj ove manifestacije je razmjena znanja i iskustava studenata, ali i natjecanje u znanju i sportu. Natjecanja u znanju podijeljena su prema pojedinim područjima iz građevinarstva: Statika, Metalne konstrukcije, Betonske konstrukcije, Mehanika tla i temeljenje, Prometnice, Hidrotehnika i Organizacija i menadžment u graditeljstvu. Sportski dio odvija se na nekoliko terena kroz 6 sportova: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, stolni tenis i šah.

Do sada se fakultet iz Rijeke može ponositi s nekoliko pehara iz znanja i sporta, ali ipak za sad najdraži uspjeh je 1. mjesto u znanju i 3. u ukupnom plasmanu 2015. godine u konkurenciji oko 20 fakulteta i visokih škola s ovog područja.

Zbog velikog interesa studenata i dobrih rezultata na prijašnjim Građevinijadama, Studentski zbor Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i ove je godine u svoj godišnji plan aktivnosti i projekata uvrstio prisustvovanje na Građevinijadi 2018.

Ove godine na put kreće 60 studenata fakulteta, u Bugarsku na Crno more gdje će se od 2. do 7. svibnja održati gust raspored natjecanja, druženja i zabave.

Sve ovo ne bi bilo realizirano bez upornih članova Studentskog zbora Građevinskog fakulteta i velike podrške samog fakulteta. Osim matične ustanove projekt je prepoznao i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci te Riječki športski sveučilišni savez, ali i niz privatnih firmi: PERI, Geotech, Spegra, TehProjectHidro, Food City. Osim financijske i materijale podrške zahvala svim medijskim pokroviteljima koji su omogućili da ovaj događaj dođe do šire javnosti, navodi se u priopćenju studenata.