Povežite se s nama

Mozaik

Sunset Boulevard – Druga podjela

Objavljeno

na


Prije nešto manje od mjesec dana mjuzikl Sunset Boulevard Andrewa Lloyda Webera premijerno je izveden na velikoj pozornici riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Kroz kratko vremensko razdoblje Sunset je postao neprikosnoveni kazališni hit sezone za koji se traži karta više. Početkom veljače smo posjetili premijeru i osvrnuli se na veliku glumačko – pjevačku podjelu prve premijere koju je predvodila nacionalna prvakinja HNK Ivana pl. Zajca Olivera Baljak kao Norma Desmond, partner joj je bio Nikola Nedić kao Joe Gillis.

Ponovo smo pogledali mjuzikl u subotu 2. ožujka s drugom podjelom na čelu koje je bila Leonora Surian Popov kao Norma dok je mladog Joea tumačio Marko Fortunato. U ulozi Betty našla se Elena Brumini, batlera Maxa von Mayerlinga tumačio je Dario Bercich. Na ovoj kasnoj izvedbi bilo je još indikativnije režijsko majstorstvo Renate Carole Gattice, razlog tome valja potražiti u uigranosti izvođača, predstava je prodisala i sve je sjelo na svoje mjesto. Redateljica je uspjela u najtežem zadatku postići linearnu koheziju ogromnog izvođačkog aparata koji se kreće scenom, Sunset Boulevard zajednički je projekt svih umjetničkih grana HNK-a. Dirigent Igor Vlajnić odlično se nosio s Weberovom partiturom i ovom prilikom, iako je orkestar na momente bio previše glasan.

Leonora Surian Popov bila je dojmljiva Norma Desmond, ulogom je brodila vrlo neopterećeno a scenom se kretala sa zavodljivom lakoćom. Tumačenje Leonore Surian imalo je protočnost i primjeren dinamički slijed, očito su Surian i Carloa odlično funkcionirale kao tandem jer je uloga Norme sadržavala maestralno doziran kontrast režijske intervencije i interpretativne slobode. Scenska interakcija Norme I Joea kompletnim je teatralnim sjajem zrcalila dva svijeta različita, Joevu mladost i Norminu vremešnost, spomenuta različitost za sobom nosi mnogo kontraindikacija, kako bi se to reklo farmaceutskim rječnikom. Sve navedeno bilo je ušuškano u sjajan i publici primamljiv kazališni paket.

Dario Bercich ponovio je ulogu Maxa koja mu odlično leži. Vrckava Elena Brumini pokazala se kao pouzdana Betty, ulogu je tumačila u punini scenskog izražaja uz zadovoljavajuće pjevanje. Svi ostali članovi velikog casta ove hit – predstave bili su na razini zadatka. Kao i uvijek s osobitom radošću pozdravljamo repertoarni iskorak našeg Zajca, a Sunset Boulevard je predstava koju će prepričavati generacije i generacije kazališne publike.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže