Povežite se s namaRiječka policija ovog je ponedjeljka, 16. listopada, kratko objavila kako su uhićene dvije osobe na Čavlima zbog posjedovanja i dilanja heroina, a županijsko Državno odvjetništvo objavilo je detaljnije informacije te da su zapravo uhićene tri osobe.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Srbije (1974.), državljanina Republike Hrvatske (1981.) i državljanina Republike Bosne i Hercegovine (1986.), zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice uhićenih osumnjičenika (1974. i 1981.).

Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnji osumnjičenik od 23. rujna do 14. listopada 2017. u najmanje tri navrata; u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi; na području Bosne i Hercegovine nabavljao drogu heroin u količini od najmanje 477 grama, a za njeno je prenošenje preko državne granice između Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku angažirao trećeosumnjičenika (državljanina Bosne i Hercegovine s prijavljenim boravištem u Rijeci), nakon čega ju je zajedno s 36-godišnjim osumnjičenikom dopremao na područje grada Rijeke. Osnovano se sumnja da je 43-godišnjak s tom namjerom, od 9. kolovoza do 11. listopada 2017. u Rijeci, u najmanje 21 navrat jednoj osobi prodao 24 grama droge heroin, za novčani iznos od najmanje 9.600,00 kuna, te da je u osobnom vozilu kojim se koristi, neovlašteno radi daljnje prodaje, držao drogu heroin (ukupno oko 159 grama).

Osnovano se sumnja da je 36-godišnji osumnjičenik od 6. rujna do 11. listopada 2017. u Rijeci, radi stjecanja protupravne imovinske koristi, u najmanje osam navrata jednoj osobi prodao osam grama droge heroin, za novčani iznos od najmanje 3.200,00 kuna, kao i da je na adresi stanovanja, neovlašteno radi daljnje prodaje, držao drogu heroin u količini od 3,40 grama.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 43-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a u odnosu na 36-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, poručuju iz riječkog DORH-a.