Povežite se s nama

Mozaik

U ponedjeljak se održava 28. sajam “Zeleni Kastav”

Objavljeno

na28. sajam “Zeleni Kastav” će se održati u ponedjeljak, 11. veljače 2019. godine u vremenu od 15 – 18 sati na Fortici u centru Kastva. U slučaju kiše, sajam će biti organiziran u natkrivenom parkirnom prostoru Školske sportske dvorane “Matija Katalinić” u Kastvu, o čemu ćete biti obaviješteni putem FB stranice Zeleni Kastav.

Prošlomjesečni sajam je najavio početak karnevalskog razdoblja, kako je karneval sada u punom zamahu, i mi ćemo biti u “karnevalskom ruhu”, a prostor sajma biti će okićen radovima dječice osnovnih škola i dječjih vrtića Kastva i okolice. Osim karnevala, bliži se i Valentinovo pa će na našem druženju biti i puno ljubavi, poručuju organizatori u svom priopćenju koje prenosimo.

Na 28. “Zelenom Kastvu” sudjelovat će 24 uzgajivača i proizvođača s proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. I ponovno ću reći, samo i zamisliti koliko je ljubavi i rada utkano u sve ono što će nam ponuditi, nezamislivo je teško …hvala im na njihovom entuzijazmu i ljubavi prema prirodi. U ponudi će biti korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine, sokovi i sirupi, kravlje mlijeko , sirutka i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka,razna brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, torti i slastica. Biti ce češnjaka, kapule, slanutka, raznih sorti tikava.. Bit će tu i raznih čokoladnih namaza i čarobnih kombinacija, raznih vrsta eko meda i izuzetan apikompleks.

Bit će i prirodne kozmetike za njegu tijela, prirodnih sapuna, šampona, melema i krema.”Zdrava” sredstva za čišćenje i sredstva za pranje odjeće, upotpunit će vrlo bogatu ponudu sajma. Osim svježih agruma, iz doline Neretve dolaze nam voćni namazi agruma raznih okusa i kombinacija, te arančini i sokovi mandarina OPG-a Klaudie Krstičević. Od svježih agruma, možda još bude kumkvata. Bit će u ponudi sokovi jabuka u raznim kombinacijama iz okolice Karlovca. Razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta. Sušena malina u prahu novitet je našega sajma. OPG Stipe Štavlić donosi svježa jaja iz nekonvencionalnog uzgoja – kokice borave na podnožju Velebita i hrane se samo “zdravom hranom”.

Osim naših “starih znanaca”, na ovome sajmu imamo i jednoga novoga, kozje mlijeko, jogurte, kefire,sir iz mišine, sir s tartufima i razne druge kombinacije kozjih sireva, donosi nam Ambient park d.o.o. iz mjesta Budenec, okolica Sesveta kraj Zagreba – linija proizvoda “Gabrijel”, obitelj Grgić, ekološki certificirani proizvođači.

Osim kozjih delicija, u ponudi će biti i jedan novitet – vrlo zdravo i traženo magareće mlijeko.

Veljača baš i nije mjesec bujne vegetacije i izobilja u prirodi, te djeluje gotovo nevjerojatno da će se u Kastvu i ovoga puta okupiti 24 marljiva uzgajivača i proizvođača sa ” plodovima” svoga rada. Dolaze iz Postojne, Buzeta, Pule, Pazina, Veprinca, Kastva, Škalnice, Rijeke, Čabra, Krasnog, Oštarija, Karlovca, Zagreba, Sesveta, Bjelovara, Varaždina, Osijeka, i Metkovića – vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe, a pritom uživati u međusobnim razgovorima, te razgovorima s uzgajivačima i proizvođačima.

Uz neke dosadašnje teme, s novim temama, kao i svaki puta do sada, prostor sajma i stolove proizvođača krasit će radovi dječjih vrtića “Vladimir Nazor” iz Kastva, “Kockice” i “Poneštrice” iz Rubeša, te osnovnih škola “Milan Brozović” iz Kastva ,”Drago Gervais” iz Brešca i ” Rikard Katalinić Jeretov” iz Opatije. Radujemo se što nam se priključila i osnovna škola “Fran Franković” iz Drenove . Hvala dječici, tetama i učiteljicama, hvala ravnateljicama i ravnateljima! Veliko hvala djelatnicima LAG-a “Terra liburna” , Gradu Kastvu i TZ grada Kastva, “Radio Kastvu”, vl. Franji Jurčeviću i gospodinu Branku Janiju Kukurinu na njegovih tisuću fotografija.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram