Povežite se s nama

Vijesti

U Rijeci uskoro gostuje Louise Casey, osnivačica Instituta za globalno beskućništvo

Objavljeno

na
U sklopu provođenja globalne inicijative “Mjesto koje zovemo dom” u gradu Rijeci usmjerenoj radikalnom smanjenju broja beskućnika uskoro je na rasporedu gostovanje gospođe Louise Casey koja će se javnosti obratiti u Gradskoj vijećnici grada Rijeke. Louise Casey u Rijeku donosi iskustvo svog uspješnog rada za Vladu Velike Britanije u rješavanju ključnih socijalnih problema. Louise Casey je bila na razini britanske Vlade ključni čimbenik znatnih društvenih promjena osobito u pogledu beskućništva. Ona je jedna od ključnih pokretača osnivanja Instituta za globalno beskućništvo sa sjedištem u Chicagu, koje je utemeljeno s ciljem rješavanja problema uličnog beskućništva na globalnoj razini.

Grad Rijeka jedan je od 13 gradova svijeta u kojemu se trenutno provodi spomenuta inicijativa, koju na globalnoj razini koordinira Institut za globalno beskućništvo, a u Gradu Rijeci odnosno Hrvatskoj, Depaul Hrvatska. Globalna kampanja traje do 2030. godine i obuhvaća 150 gradova svijeta.

Pripremno razdoblje započelo je ove godine u svibnju i traje do 2020. godine i u njemu sudjeluje 13 gradova. Grad Rijeka je dakle dio ove prve globalne skupine. Ovaj veliki socijalni iskorak učinili su Primorsko-goranska županija, Riječka nadbiskupija, Grad Rijeka, Centar za socijalnu skrb – Rijeka, i Depaul Hrvatska uz ostale udruge, institucije ili skupine.

Jedan od važnijih događaja u sklopu provođenja ove inicijative u Gradu Rijeci jest tribina na kojoj će gostovati gospođa Louise Casey. Tribina se održava u Gradskoj vijećnici 3. prosinca 2018. s početkom u 16.00 sati te će se na njoj predstaviti ova problematika s globalne i lokalne perspektive.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram