Povežite se s nama

Crna kronika

20-godišnjak prijetio ocu sabljom i zarezao ga po vratu

Objavljeno

na


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (2000.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179. a Kaznenog zakona i tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. KZ-a, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak 2. rujna 2020. oko 19,00 sati u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, najprije verbalno napao svojega oca nakon čega je, u namjeri da ga tjelesno ozlijedi, uzeo sablju kojom je zamahivao istodobno mu govoreći prijeteće riječi pri čemu ga je zarezao u području lijeve strane vrata. Osumnjičenik je potom, osnovano se sumnja, sustigao oca koji je počeo bježati te mu zatvorenom šakom zadao udarac u predjelu glave i više udaraca u predjelu trbuha. Opisano osumnjičenikovo postupanje je kod oštećenika izazvalo osjećaj straha i poniženja.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram