Povežite se s nama

Mozaik

20. Liburnia Jazz Festival neće zaustaviti ni epidemija koronavirusa

Objavljeno

na
Liburnia Jazz Festival ne odustaje jer JAZZ MUST GO ON! Gotovo svi najveći jazz festivali su otkazali ovogodišnje izdanje (Montreaux, North Sea, Umbria jazz), ali mi se ne damo. 

Liburnia Jazz ove godine slavi i obljetnicu    20. rođendan i namjera nam je proslaviti ga s ljudima koji su s njime bili od samog početka, glazbenicima koji su na njemu stasali i publikom koja je na koncertima uživala, svima onima koji su dijelili naš san i održavali ga 20 godina živim.

Na 20. Liburnia Jazz Festivalu nastupit će najbolji hrvatski jazzisti, a igrom sudbine ispalo je da su ove godine to upravo liburnijski glazbenici. BRANIMIR GAZDIK i IVAN PEŠUT dobitnici su ovogodišnje nagrade Porin za najbolju jazz skladbu i najbolji instrumentalni album, BRUNO MIČETIĆ osvojio je hrvatske pozornice i izdao novi album, ELVIS STANIĆ pomladio i izokrenuo pristup vlastitim kompozicijama, a kao s trešnjom na vrhu rođendanske torte  – Festival završava na jazz boatu s JED BECKER’S BLUES TRIOM.

Ove godine, u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti iz Rijeke, autorica plakata i svih vizuala jubilarnog izdanja Liburnia Jazza je mlada dizajnerica Simona Uzelac, kojoj je to i diplomski rad.

Riječ umjetničkog ravnatelja:

„U dvadeset godina postojanja Liburnia Jazz Festivala dogodilo se mnogo toga. Tijekom godina promijenila su nam se dva načelnika, četiri gradonačelnika i sedam ministara kulture. Sa svima smo uspješno surađivali i svi su naš rad prepoznali kao nešto što doprinosi općem dobru. Kako onda dopustiti malom, nevidljivom neprijatelju da nas pobijedi? Pandemija je pokorila svijet, ali ako itko zna improvizirati, onda su to jazzisti koji su improvizaciju i izmislili. Zato Liburnia Jazz Festival ide i dalje.

Liburnia Jazz Festival je odgojio generacije kako glazbenika, tako i ljubitelja jazza. Od samog početka naša je misija bila PRIBLIŽITI JAZZ PUBLICI I PUBLIKU PRIBLIŽITI JAZZ-u. Cilj nam je približiti jazz glazbu onima cije su «uši» još nenavikle na jazz i smatraju da je to glazba koju slušaju samo glazbenici, zatvorena glazbena forma koja privlaci vrlo iskljucivu publiku. Naš je posao uvjeriti ih u suprotno i ponosni smo na cinjenicu da nam je to i uspjelo.

Neki od glazbenika koji će ove godine nastupiti na Liburnia Jazz Festivalu dolazili su na koncerte još kao tinejdžeri i tu se prvi put susreli s jazzom slušajući velikane. Danas su Vedran i Zvjezdan Ružić, Bruno Mičetić, Alba Nacinovich i Damjan Grbac eminentni hrvatski jazz glazbenici. Oni su LIBURNIA JAZZ UNION : NEXT GENERATION. Ako smo samo to napravili u 20 godina – napravili smo jako puno.“

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram