Povežite se s nama

Vijesti

21 tvrtka u petak na sajmu poslova na Tehničkom fakultetu

Objavljeno

na
Na Tehničkom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u petak, 23. studenog 2018. bit će održan sajam poslova – Job.Fair. Manifestacija će obuhvatiti prezentacije laboratorija Fakulteta, prezentacije studija i prezentacije partnerskih tvrtki s kojima Tehnički fakultet surađuje na znanstvenostručnim projektima.

Riječ je o drugoj godini održavanja ove manifestacije koja je u studenom prošle godine uspješno povezala studente Tehničkog fakulteta s potencijalnim poslodavcima putem predstavljanja čak dvadeset i jednog partnera iz gospodarstva.

I ove godine putem interaktivnih predavanja na izložbenim prostorima u auli Fakulteta svoju djelatnost će predstaviti čak 21 privredni subjekt i to: HEP d.d. iz Zagreba, DANIELI-SYSTEC d.o.o. iz Labina, INETEC d.o.o. iz Zagreba, INFOBIP d.o.o. iz Vodnjana, NAVIS CONSULT d.o.o. iz Rijeka, TSI d.o.o. iz Rijeke, AITAC d.o.o. iz Kastva, Klimaoprema d.d. iz Samobora, ABB d.o.o. iz Zagreba, PK-Palfinger Kran d.o.o. iz Škrljeva, Coadria d.o.o. iz Rijeke (iOLAP), ELCON GERATEBAU d.o.o. iz Rijeke, Combis d.o.o. iz Zagreba, Visage Technologies d.o.o. iz Zagreba, BAT Adria Cluster, Mep d.o.o. iz Rijeke, IHC Engineering Croatia d.o.o. iz Rijeke, FINCANTIERI S.p.A. iz Trsta, Italija, ADB Safegate iz Graza, Austrija, MONTELEKTRO iz Kastva i INA – Industrija nafte d.d. iz Zagreba.

Pored promotivnih materijala, tvrtke, kojima će to biti moguće, pozvane su prezentirati studentima i mali dio opreme koja je neizostavna u njihovom svakodnevnom radu, a dio tvrtki će održati i dodatne prezentacije svog rada u učionicama P1 i U1 u prizemlju Fakulteta.

Novost ovogodišnje manifestacije su dva popularna predavanja koja su za studente Fakulteta i srednjoškolce koji će taj dan obići laboratorije, ali i zainteresiranu javnost pripremili g. Ratko Mutavdžić, direktor za cloud servise u Microsoftu na temu „Tehnologije i znanja za budućnost“ i g. Mladen Maras, direktor Sektora razvoja i implementacije aplikativnih rješenja u COMBISu na temu  „BigData & AI: Što veliki znaju o nama malima“.

Kako bi se studenti što bolje pripremili za svoj prvi susret s tržištem rada, ove godine im je po prvi puta omogućena i edukacija iz pisanja životopisa i predstavljanja potencijalnim poslodavcima. Ovu vrijednu radionicu pod nazivom “Uspješno predstavljanje poslodavcima” na Tehničkom fakultetu je održao Ured za karijere Sveučilišnog Savjetovališnog Centra Sveučilišta u Rijeci u tjednima koji su prethodili Job.Fair-u, a za studente je ista bila besplatna.

Direktnim kontaktom budućih mladih inženjera koje uskoro čeka susret s tržištem rada i njihovih potencijalnih poslodavaca namjerava se omogućiti jedinstven uvid u razne mogućnosti za početak poslovnog života u realnom sektoru. Na ovaj se način i tvrtkama iz našeg okruženja, a i šire, želi pružiti mogućnost da se u najboljem svjetlu prezentiraju novim generacijama stručnjaka koji će zasigurno predstavljati vrijedan dodatak njihovim poslovnim timovima. Ovakav način interakcije sa studentima su kako domaći, tako i strani poslodavci prepoznali kao izrazito važan budući da mlade inženjere koji izlaze s Tehničkog fakulteta u Rijeci  vrednuju kao visokokvalitetan i tražen kadar. Iz tog razloga se ti mladi budući stručnjaci vrlo brzo zaposle kako u zemlji, tako i u inozemstvu, a nije rijetkost da prve ponude za stipendiranje ili radni odnos dobiju već kao studenti na višim godinama studija prije samog stjecanja diplome.

Kako bi se podmlađivanje gospodarstva mladim kadrovima odvijalo kontinuirano potrebno je nastaviti s obrazovanjem novih generacije, iz kojeg razloga će JOB.FAIR manifestacija uključiti i prezentaciju studija i laboratorija Fakulteta. Navedeni dio manifestacije je namijenjen svima zainteresiranima, a pogotovo srednjoškolcima čiji se odaziv očekuje u velikom broju. Namjera ovog dijela manifestacije, a koji se održava već dugi niz godina, je srednjoškolcima pružiti važne uvide koji će im biti od velike koristi pri odabiru njihovog budućeg smjera školovanja.

Cilj manifestacije JOB.FAIR je i ove godine kroz zaokruženu priču prezentirati prednosti studiranja na Tehničkom fakultetu u Rijeci, među kojima treba istaknuti suvremenu opremu i načine usvajanja znanja. Ništa manje bitni su i pozitivna, poticajna i kreativna sredina za učenje, ali i druženje i stjecanje novih kontakata.  Neizostavni benefiti su i upoznavanje mladih generacija s daljnjim mogućnostima za profesionalni rast i razvoj za koje su predispozicija studijski programi Tehničkog fakulteta u kombinaciji s kontinuiranom interakcijom s gospodarstvom što je vidljivo i u velikom broju tvrtki iz naše zemlje ali i inozemstva koje traže svoje mjesto na ovogodišnjem JOB.FAIR-u.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram