Povežite se s nama

Mozaik

5. Susret u sevdahu u petak u HKD-u na Sušaku

Objavljeno

na
5. Susret u sevdahu održat će se u petak 1. ožujka s početkom u 19:30 u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Ovu tradicionalnu kulturnu manifestaciju organizira KD Ljiljan, odnosno ansambl Šadrvan, kojima će se ove godine pridružiti vrsna vokalistica Martina Majerle, virtuoz na gitari Damir Hlilić Hal te sjajna violinistica Nataša Veljak. 

“Susret u sevdahu nikada nije bio samo predstavljanje bosanske kulture već i mjesto spajanja kultura, s poveznicom u sevdahu kao glazbenom izričaju i baštini. Prvenstveno je zamišljen da spaja sevdalinku sa kvarnerskim glazbenicima i umjetnicima. Najveći dobitnik u ovakvom slučaju, naravno, je naša publika.

Pokazali smo to i sa dosadašnjim mnogobrojnim  gostima, kao što su od nedavno nacionalna glumačka prvakinja HNK Ivana pl.Zajca  Olivera Baljak, vrsni belcante pjevač Joso Butorac, sjajne pjevačice Milka Čakarun Lenac i Nevia Rigutto; kao i klapa Reful, zbor Sklad iz Bakra,akustični duo 14 Strings i mnogi drugi”, poručuju organizatori.

Koncertni događaj „Susret u sevdahu“ bit će održan pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH, Grada Kastva i Primorsko-goranske županije, a ulaz je besplatan. 

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram