Povežite se s nama

Vijesti

Američki studenti stigli u Rijeku kako bi deset dana volontirali

Objavljeno

naStudenti s Državnog sveučilišta New York (SUNY) posjetili su Rektorat Sveučilišta u Rijeci u ponedjeljak, 25. ožujka 2019., gdje su ih dočekali predstavnici Sveučilišta: predstavnik UNIRI Erasmus Student Networka Petar Prpić, predstavnica Ureda za međunarodnu mobilnost Erasmus Patrizia Pelčić te Iva Tijan i Nina Kolaković iz Ureda rektorice, sektora za međunarodne odnose. Skupina američkih studenata boravi u Rijeci od 22. do 31. ožujka 2019., a vrijeme u Rijeci provest će volontirajući u sklopu projekta Civic and Community Engagement in Rijeka.

Ovaj koncept zapravo podrazumijeva upoznavanje studenata sa zajednicom i direktno djelovanje na konkretnim problemima u ”stvarnome” životu. Građanski angažman podrazumijeva rad na tome da se naprave pozitivne promjene u životu naših zajednica i na razvoju kombinacije znanja, vještina, vrijednosti, kao i motivacije da se ta promjena učini. Također obuhvaća sudjelovanje pojedinaca u aktivnostima od osobe i javne važnosti, koja su istovremeno individualno obogaćivanje vlastitoga života, a i društveno korisna zajednici.

Angažman u zajednici podrazumijeva suradnju između visokoškolskih institucija i njihovih zajednica (na lokalnoj, regionalnoj, državnoj ili globalnoj razini) za obostrano korisnu razmjenu znanja i resursa u kontekstu partnerstva i uzajamnosti.

Delegacija je stigla u petak, 22. ožujka 2019. u Studentsko naselje “Ivan Goran Kovačić” Studentskog centra Rijeka, a ondje su ih dočekali predsjednica UNIRI Studentskog zbora Pegi Pavletić, voditeljica Ureda za međunarodne odnose UNIRI Studentskog zbora Barbara Ptačnik, predstavnik UNIRI Erasmus Student Networka Petar Prpić i Iva Tijan iz Ureda rektorice, sektora za međunarodne odnose.

Na Rektoratu su izmijenili svoja iskustva s predstavnicima Sveučilišta te se ukratko upoznali s radom Sveučilišta u Rijeci, nakon čega su dali izjave za medije.

Delegaciju predvode prof. dr. sc. Christine A. Lai i prof. dr. sc. Michael Littman, a studentice i studenti su: Vincent D. Argentieri, Ashley E. Balicki, Natalie E. France, Kathryn P. Guard, Raymond J. Ignasiak, Irene S. Nkrumah, Nakia Hock i Amber Martinez.

Studenti s ovog američkog sveučilišta već drugu godinu zaredom svoje proljetne praznike provode u Rijeci, a u nastavku svojega posjeta posjetit će Osnovnu školu ”Škurinje”, gdje će se kroz radionice upoznati s programom za djecu romske nacionalnosti, Katedralu sv. Vida, Povijesno-pomorski muzej Rijeka, Astronomski centar Rijeka te Američki kutak u ogranku Gradske knjižnice Rijeka na Trsatu. Susrest će se i s predstavnicima Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i predstavnicima Erasmus Student Networka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram