Povežite se s nama

Vijesti

Apsolutni kišni rekord u Krku, a oborine se mjere još od 1981. godine

Objavljeno

na

Arhiva (foto: Tijana Novaković)Novi apsolutni rekord za dnevnu količinu oborina izmjeren je na službenoj DHMZ postaji u gradu Krku, a izmjereno je 194 litre kiše po četvornom metru u 24 sata (izmjereno jutros u 7 h, 5. 12. 2022.). Podaci postoje od 1981.

Rezultat je to djelovanja frontalnih poremećaja koji djeluju u sklopu ciklone čiji se centar nalazi kod Portugala. Oborine su vrlo lokalne o čemu svjedoči i podatak da je samo u Krku izmjerena ekstremna oboina, a na svim ostalim DHMZ postajama u PGŽ oborina nije prešla ni 30 litara.

Čak i nakon 7 sati u ponedjeljak, oborine su se kretale po istom obrascu po kojemu je Krk dobio veliku količinu oborine (obnavljanje oborina nad Cresom i jačanje prema Krku) pa je na automatskoj postaji Krk-Zagrebačka do 11:20 h palo 268 mm kiše u zadnja 24 sata, a u Cresu 100 mm (Izvor: Neverin.hr).

Do kraja dana zadržat će se nestabilno vrijeme, a i trenutni pogled na radar sugerira da su oborine i dalje prisutne, uz činjenicu da se oborinska pruga pomaknula sjevernije.

Smirivanje vremena prolaznog karaktera očekuje se u utorak, a kakvo će vrijeme biti u nastavku tjedna saznajte u posebnoj tjednoj najavi koju pripremamo, poručuje RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram