Povežite se s nama

Fiuman Plus

Babić: Advent na Gradini ove godine privući će još veći broj posjetitelja

Objavljeno

na
Trsat će i ove godine privući na desetke tisuće posjetitelja tijekom adventskog razdoblja, a sve zahvaljujući čak 16 kilometara božićnih lampica koje će biti postavljene na Gradini, ali ovog puta i u susjednom parku. Bio je to i više nego dovoljan motiv za razgovor s Vedranom Babićem, čovjekom koji je pokrenuo tu cijelu priču na Gradini.

Bliži nam se još jedan Advent na Gradini. Prije nego prijeđemo na ovogodišnje izdanje, recite nam što Vas je potaknulo i kako ste došli uopće na ideju organizacije Adventa na Gradini?

“Nakon četiri uspješno održane ljetne manifestacije Ljeto na Gradini želja nam je bila pozicionirati naš grad na kartu priznatih adventskih destinacija. Nakon početne ideje posjetili smo nekoliko europskih gradova, poznatih po adventskim događanjima te najveći sajam božićnih dekoracija na kojemu smo, samo godinu dana nakon toga, imali prilike predstaviti naš jedinstveni projekt.”

Poznato je da se ove godine Advent na Gradini širi i na prostor susjednog parka. Što sve tamo možemo očekivati?

“U prostoru Nugentovog parka bit će postavljeno pet kilometara božićnih lampica ledene boje, 12 adventskih kućica s prigodnom ponudom te zaista posebno klizalište s prekrasnim pogledom. Cijelom tom prostoru podarit ćemo novu funkciju.”

Radi se zasigurno o jednom od najatraktivnijih Advenata u Hrvatskoj… Kakav odaziv građana očekujete? Već sad su najavljeni i dolasci brojnih grupa izvan naše regije?

“Očekujemo da ovogodišnje izdanje premaši prošlogodišnju rekordnu posjetu od 60.000 posjetitelja. Imamo jako puno upita iz šire regije i možemo reći da smo zaista uspjeli postići zainteresiranost brojnih posjetitelja. Imamo najavljenih dolazaka iz cijele regije i to je odličan pokazatelj uspješnosti projekta jer ipak se radi tek o drugom izdanju.”

Sve je zapravo krenulo organizacijom manifestacije Ljeto na Gradini? Ima li i tu daljnjeg prostora za rast manifestacije?

“Prostora za nadogradnju ima jer smo postavili platformu koju nadograđujemo iz godine u godinu i vjerujem da ćemo zajedno s brojnim kvalitetnim partnerima manifestacija tako i nastaviti, jer 100 – tinjak održanih programa na kojima je nastupilo oko 1100 izvođača odličan su zalog za daljnji razvoj.”

Također ste i jedan od organizatora nedavne spektakularne prijateljske nogometne utakmice Rijeke i Maribora na Kantridi. Vjerujemo da ste zadovoljni kako je sve prošlo, pa ćemo Vas radije pitati može li se očekivati novi Povratak na Kantridu?

“Možemo biti zadovoljni količinom brojnih pozitivnih komentara nakon održanog projekta koji je bio organizaciono zahtjevan jer ipak se radilo o organizaciji međunarodne utakmice pred rasprodanim tribinama na stadionu koji duži niz godina nije ugostio tu količinu posjetitelja. Naravno da se planira iduće izdanje jer Kantrida to zaslužuje.”

Mnogi se još sjećaju i nekih velikih koncerata koje ste organizirali diljem Hrvatske, recimo Balaševića, Olivera, Čolića… Može li se i na tom planu možda očekivati nešto novo od Vas u Rijeci tijekom bliže budućnosti?

“Imali smo zadovoljstvo organizirati koncerte u svim hrvatskim arenama koje su tim prigodama sve redom bile rasprodane, a trenutno radimo na jednom zanimljivom nacionalnom projektu koji će naravno uključivati i naš grad”, rekao je Babić u razgovoru za Fiuman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže