Povežite se s nama

Velika turneja Tulum u tri hrvatska grada dovodi Bajagu i njegove Instruktore koji će zajedno sa Silenteom činiti stalnu postavu, a u svakom gradu će im se prudružiti još jedan bend. Bit će to Detour u Zagrebu 24. listopada, Libar u Splitu 7. studenog i naposlijetku Quasarr u Rijeci 13. studenog u dvorani Mladosti na Trsatu. Na svakom Tulumu izvođači će odsvirati ili pune koncerte (Bajaga) ili duže setove (Silente, te Detour, Libar i Quasarr) što u konačnici znači gotovo 5 sati programa.

Headliner svih Tulum dvoranskih koncerata je Momčilo Bajagić Bajaga, jedan od najpopularnijih regionalnih izvođača. Od dječačkih nastupa u grupi TNT, preko angažmana u jednoj od najpopularnijih grupa u Jugoslaviji – Ribljoj čorbi, pisanja za Bulevar ili Zdravka Čolića, Bajaga je gradio solo karijeru debitantskim uratkom “Pozitivna geografija”, hit albumima Bajage i Instruktora “Sa druge strane jastuka” (1985), “Jahači magle” (1986), “Prodavnica tajni” (1988) i „Neka svemir čuje nemir” (1989), čime su Bajaga i Instruktori osamdesetih godina upisani među najpopularnijim i najtiražnijim domaćim bendovima. U devedesetima status učvršćuju izdanjima “Četiri godišnja doba” (1991), “Muzika na struju” (1993) i “Od bižuterije do ćilibara” (1996), a svoju glazbenu misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u 21. stoljeću, između ostalog, albumima “Zmaj od Noćaja” (2001), “Šou počinje u ponoć” (2005) i “Daljina, dim i prašina” (2012).

Kao gosti na sva tri koncerta, Bajagu i Instruktore će pratiti i Silente. Vlasnici jednog od najprodavanijih domaćih albuma, “Neće rijeka zrakom teći”, i najmlađi bend koji je uspio napuniti dvije Tvornice kulture zaredom Silente su u protekle dvije godine od pop rock senzacije došli do statusa jednog od najjačih i najtraženijih hrvatskih bendova, a sve sa samo dva objavljena albuma. Debi “Lovac na čudesa” iznjedrio je velike hitove “Terca na tišinu”, “Morski ljudi, morske žene” i “Još jednom”, a istim putem nastavio je nasljednik “Neće rijeka zrakom teći” s istoimenim singlom, pobjedničkom pjesmom Zagrebačkog festivala “Čudna ili čudesna”, odličnim numerama poput “Kako misliš” i “Rekla si da nikad nisi voljela ovako”. Najnoviji singl je sjajna stvar “Neobranjivo” koju prati i novi videospot, u tri tjedna pregledan gotovo 90 tisuća puta. Serija dvoranskih koncerata velika je potvrda ovom mladom bendu koji je na putu da bude glavno ime velikih dvorana.

Novo riječko izdanje Tuluma s Bajagom i Instruktorima, Silenteom te Quasarrom u glavnim ulogama održat će se u petak 13. studenog u dvorani Mladosti na Trsatu.

Riječki electro-pop bend Quasarr je posljednje dvije godine fokusiran na finiširanje novog studijskog albuma s kojeg su već skinuta tri zapažena singla. Počelo je s pjesmom “Sjene”, a nastavilo s duetom s Josipom Lisac naziva “Ljubav” koji je nagrađen Porinom u kategoriji najbolje vokalne suradnje. Treći singl,“Prije tebe”, grupa je realizirala početkom godine kada je snimljen i videospot u režiji Radislava Jovanova Gonza. Quasarr zasad imaju dva objavljena studijska albuma – “Quasarr” iz 2007., te “Propaganda” iz 2010. – dok se treće izdanje očekuje u studenom.

Ulaznice su u pretprodaji u sustavu Eventim po cijeni od 85 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 100 kn.