Povežite se s nama

Multifunkcionalna dvorana Mladosti na Trsatu otvorena je sad već prilično davne 1973. godine. Od tada su u njoj održane tisuće utakmica i raznih ostalih sportskih natjecanja, ali povremeno se koristi i za druge svrhe. Sajmovi u toj dvorani više nisu toliko česti, ali s vremena na vrijeme ipak ugosti poneki veći koncert.

Nedugo nakon samog otvorenja dvorane, odnosno 1975. godine da budemo precizniji, u njoj je održan koncert koji je i do današnjeg dana najveći koji je dvorana Mladosti ikad ugostila. Radi se o svjetskoj zvijezdi Tini Turner.

Prema današnjim standardima kad je u pitanju koncert u dvoranu Mladosti može stati ukupno nešto malo više od pet tisuća posjetitelja i to je čini najvećim zatvorenim prostorom u ovom dijelu Hrvatske koji može ugostiti neki glazbeni spektakl.

No, činjenica je da dvorana ipak nije prilagođena toj namjeni i brojni Riječani su složni da je akustika katastrofalna. To posebice dolazi do izražaja kad se u samu produkciju koncerta, u ovom slučaju ozvučenje, ne ulože dovoljna sredstva, a pritom je i dvorana poluprazna.

Više je primjera takvih loših koncerata, a jedan od njih je gostovanje na Trsatu popularnog Tonija Cetinskog prije nešto više od godinu dana. Na stranu sad što je u jednom trenutku te večeri ozvučenje potpuno otkazalo, ali čak i kad je radilo kako treba, bilo je iznimno teško razaznati što to Cetinski pjeva onima koji nisu toliko upoznati s njegovim brojnim pjesmama.

Nemali broj naših sugrađana u reakcijama nakon koncerta predlaže kako se u dvorani Mladosti koncerti više uopće ne bi trebali održavati, pogotovo jer otprije osam godina u Rijeci postoji ipak daleko prikladniji prostor za tu namjenu. Ako bi se takva odluka zaista donijela, onda se vjerojatno više ne bi događali slučajevi da posjetitelji nakon koncerta traže povrat novca za kupljenu ulaznicu. Centar Zamet svojom funkcionalnošću i samom akustikom je daleko sretniji odabir za održavanje koncerta, iako pojedini organizatori izbjegavaju tu dvoranu zbog nešto manjeg kapaciteta.

Treba li zabraniti održavanje koncerata u dvorani Mladosti?

Loading ... Loading ...