Povežite se s nama

Izbori

Boras Mandić: Pokrenut ćemo modernizaciju škola

Objavljeno

naDanas je u Rijeci predstavljena lista Akcije mladih, Unije Kvarnera i Alternative 101 za Županijsku skupštinu Primorsko-goranske županije.

Tom prilikom kandidat ove koalicije Marko Boras Mandić istaknuo je jednu najvažnijih tema za koju će se on kao župan i svi vijećnici s ove liste boriti. A to je modernizacija škola u Primorsko-goranskoj županiji. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Jedan od najvećih problema današnjeg društva je loše organiziran obrazovni sustav, uvodno je izjavio kandidat za župana Marko Boras Mandić na predstavljanju liste za županijsku skupštinu Akcije mladih i Unije Kvarnera te nastavio kako ”Županija je osnivač mnogih osnovnih škola, te je u prilici pokrenuti revolucionarnu transformaciju sadašnje škole u školu modernog doba”.

”Danas polaskom djeteta u 1. razred započinju mnoge nepotrebne muke i za djecu i za roditelje – loše organiziran sustav izvan nastavnih aktivnosti, neprilagođen produženi boravak koji nije niti svugdje dostupan i sustav koji nije prilagođen potrebama djeteta i roditelja. Vrlo često jedan školski dan uzme cjelokupno slobodno vrijeme roditelja i djece, od jutarnje vožnje u školu do popodnevnih vožnji na razne izvan nastavne aktivnosti. Nakon svega toga vrlo često su večeri rezervirane za učenje i dodatno ispunjavanje školskih aktivnosti. Model koji predlažemo je – knjige, bilježnice i sportska oprema ostaju u školama”, obrazložio je Boras Mandić.

Nadalje, objasnio je kako je cilj da djeca, čiji se roditelji odluče za ovaj model, borave u školama dok su roditelji na svom radnom mjestu te da, i jedni i drugi za to vrijeme završe svoje obaveze. ”Naš model omogućit će da, kad dijete dođe iz škole kući da bude – dijete! Da se igra sa svojim vršnjacima ili da provodi vrijeme sa svojim roditeljima umjesto da trči na treninge i piše zadaće”, objasnio je kandidat za župana Boras Mandić.

U sklopu škole, nakon redovne nastave organizirale bi se sve one izvan nastavne i dopunske nastavne aktivnosti koje bi imale za cilj poticati kreativnost kod djece kao i razne sportske aktivnosti u sklopu modela partnerstva školskih klubova s raznim drugim sportskim klubovima. Djeci bi u sklopu programa bilo omogućeno i organizirano pohađanje različitih škola kao što su škola plivanja, jahanja, penjanja, skijanja i slično.

Danas kada smo uložili znatna financijska sredstva u zgrade, dvorane i kada su skoro sve škole prešle na rad u jednoj smjeni potrebno je osmisliti program moderne škole koja će znati odgovoriti potrebama društva u transformaciji k naprednim modelima obrazovanja. Neke škole, istina mali broj, ima neke slične pozitivne modele boravka djece u školi. Kao županija, u suradnji s drugim osnivačima predstaviti ćemo cjelokupni model koji bi uključivao partnerstvo svih, od jedinica lokalne samouprave i županije, ministarstva  do raznih sportskih i ostalih subjekata. ”Model se odnosi na djecu od prvog do četvrtog razreda, te bi većina programa trebala biti subvencionirana s krajnjim ciljem da programi budu financijski pokriveni od strane osnivača u potpunosti“, zaključio je Boras Mandić.

“Na listi Akcije mladih i Unije Kvarnera nalaze se brojni dosadašnji vijećnici iz županijske skupštine i gradskih i općinskih vijeća, koji su svojim dosadašnjim radom vrlo konkretno branili interese građana koji su ih birali. Ponosan sam na svoje kolege i kolegice koji su uvijek aktivno sudjelovali u radu regionalnog i lokalnih parlamenata kroz pokretanje stotine inicijativa i projekata. Posebno ističem da je osnovna karakteristika vijećnika Akcije mladih i Unije Kvarnera da nikad nisu trgovali i da nikad nisu bili na prodaju, naglasio je Mario Alempijević te nastavio ”Pozivamo građane da u nedjelju zaokruže listu broj 1 u županijskoj skupštini te tako daju povjerenje onima koji će bez kompromisa štititi njihove interese”.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram