Povežite se s nama

Vijesti

Brzom reakcijom službi riješen problem prometnih čepova na Slatini u Opatiji

Objavljeno

na
Nekoliko vozača autobusa Autotroleja na liniji 32 koja povezuje Rijeku, Opatiju i Lovran obratilo se portalu Fiuman.hr zbog nezadovoljstva čestim problemom prolaska autobusom jednosmjernom prometnicom od Slatine prema Punta Kolovi. Naime, nedaleko od hotela Savoy parkirana vozila često znaju “viriti” iz parkirnih mjesta zbog svojih većih dimenzija te time onemogućuju prolazak autobusa.

To rezultira potpunim zaustavljanjem prometa i nastankom velikih gužvi, a nerijetko treba i više od sat vremena uz asistenciju policije kako bi se omogućio prolazak autobusa.

Nadležne službe u proteklih desetak dana odlučile su dodatno urediti promet u mirovanju u tom dijelu Opatije te bi time trebao biti riješen problem prometnih čepova zbog zaustavljenih autobusa.

“Rješavanju navedene problematike pristupilo se zajedničkim dogovorom Županijske uprave za ceste, policijske postaje Opatija i Opatije 21. Rješenje podrazumijeva reakciju struke u vidu bolje vertikalne i horizontalne signalizacije, ali i intenzivnijom kontrolom i primjenom Zakon o sigurnosti prometa na cestama u suradnji s Policijskom upravo primorsko – goranskom te policijskom postajom Opatija.

S obzirom na povremene prekide u prometu prilikom prometovanja autobusa dijelom Ulice maršala Tita 129 kod hotela Savoy, ovim putem Vas obavještavamo kako ćemo izvršiti postupanje temeljem dane suglasnosti vlasnika, Županijske uprave za ceste PGŽ, na način da će se postaviti horizontalna signalizacija u vidu iscrtavanja dijela kolnika bijelom isprekidanom linijom te će se ispod kritičnih mjesta šablonski iscrtati slova, brojevi i strelice MAX 4,5m kako to struka nalaže, a rješava u drugim jedinicama lokalne samouprave.

Naime, do obustave prometa dolazi uslijed parkiranja vozila dužih od 4,5m, koja unatoč znaku zabrane koriste uslugu parkiranja. Isto tako, postavio se još jedan dodatni znak za maksimalnu dužinu vozila u tom dijelu ulice, na postojeći stup pored parkomata.

Kako bismo spriječili ovakve situacije u budućnosti na način da djelujemo vatrogasno, opatija 21 uključit će i djelatnike u kontroli naplate parkiranja u sustav obavještavanja službe pauka kako bi intervencija bila promptna. U dogovoru s policijskom postajom također je naglašena spremnost istih da se navedenom lokalitetu da poseban važnost i prioritet”, poručio je ovom prilikom direktor Opatije 21, Igor Štok.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže