Povežite se s nama

Sport

Budva se osramotila protiv Primorja

Objavljeno

naVaterpolisti Primorja zasad se ne mogu ni najmanje požaliti na svoj početak u 2015. godini. Dapače, nakon uvjerljivog slavlja u Splitu protiv POŠKA-a te zatim i pobjede u Ligi prvaka protiv berlinske ekipe Spandau 04, sad je stigla i vrhunska pobjeda protiv Budve.

Doplivao je Nino Mudražija prvi do lopte, nekoliko dodavanja i lopta do Radua, koji se vješto oslobađa svog čuvara i prisiljava ga na peterac. Boljeg početka nije moglo biti za domaću ekipu, ali nije se s tim složio gostujući vratar Aleksandar Kralj, koji je Sandru Suknu sjajno obranio šut s 5 metara. Nije to pokolebalo Primorje, koje je protiv objektivno slabijeg protivnika nastupilo bez Vićana, Garcie i trenera Asića. Bilo je prošlo nešto više od dvije minute kada je Burić fauliran ngdje na 7-8 metara od gola a isti je igrač sa istog mjesta brzim šutom jednostavno matirao Kralja, kojeg nakon jedne minute matirao i Nino Mudražija s igračem više. Prvu su četvrtinu domaći igrači zaključili rezultatom od 3:0, nakon što je Buljubašić jednu polukontru odlučio završiti udarcem s vanjske pozicije. Budva nikako ne uspijeva ugroziti riječki gol a i kada su gosti imali priliku, Lazović je bio spreman.

Druga je četvrtina počela u istom stilu. Nemoćni gosti, četiri-pet puta za redom ne uspijevaju doći do šuta u 30 sekundi, ali Riječani igraju pomalo dekoncentrirano u napadu i u prvoj polovici ovog perioda igre, jedino je Muslimu pošlo za rukom zabiti, i to s igračem više. Imali su Riječani dvaput za redom igrača više, ali ništa od toga… a gosti ni iz treće prilike s igračem više ne uspijevaju postići gol. Bila je to Muslimova četvrtina. Domaća je sedmica postigao još dva gola, drugog iz peterca. I tako, nakon 16“ rezultat je bio 6:0. Premalo golova, možda, ali zato je obrana bila stvarno neprobojna.

U prvoj akciji treće četvrtine, iz Burićeve je desnice sijevnuo još jedan nezaustavljiv šut, nakon toga je Radu ponovno matirao Kralja, ali ne s njegove pozicije već s krila, kao da je Garcia… Pola minute nakon toga Mudražija postiže svoj drugi pogodak nakon sjajne asistencije Sandra Sukna. Usljedio je pogodak Daria Rakovca, koji je pokupio loptu koja se nakon Elezovog šuta odbila od vratnice. Novi peterac, novi pogodak Petra Muslima za već prilično neugodnih 11:0. Nakon 20’24“ došli su gosti do prvog pogotka preko Četkovića, koji je iskoristio nakon pet promašaja iskoristio igrača više. Opet peterac za Riječane a kod Muslima nema popusta – 12:1.

Posljednju četvrtinu otvorio je Cosmin Radu šraubom sa dva metra a odmah potom Mudražija je s igračem više postigao svoj treći pogodak. Prvi gol na utakmici za Marka Eleza, kojeg je Lazović pronašao na tri metra od gostujućeg vratara, koji je pokušao islivati… ali uzaludno. Isti je igrač postigao i 16. pogodak za Riječane (igrač više) i bilo je to sve za ovu subotnju večer. Mogli bi reći da je rezultat od 16:1 čak preskroman, jer je do njega Primorje došlo igrajući na pola gasa..

Primorje Erste banka – Budva 16:1

Vaterpolo-Primorje.hr

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram