Povežite se s nama

Izbori

Burić: Bura je vjetar koji jedini donosi stvarnu promjenu

Objavljeno

naOdrživo upravljanje gradskom imovinom, smanjenje troškova hladnog pogona, energetskom učinkovitošću u svim područjima, te energetskom obnovom možemo osigurati zeleniji i zdraviji okoliš u našem gradu, kaže kandidat Bure za gradonačelnika Rijeke Hrvoje Burić.

„Kroz sufinanciranu energetsku obnovu starijih zgrada u centru grada učinit ćemo grad boljim i vratiti lijep izgled mnogim spomenicima kulture. Vraćanjem njihove funkcije i stvaranjem novih javnih prostora omogućit ćemo svim našim sugrađanima prostor za užitak i rad, a ostvariti značajna smanjenja u stvaranju ugljičnog otiska kojeg ostavljamo slijedećim generacijama“, ističe Burić.

U Buri ističu kako se sve ključne odluke za budućnost grada i županije trebaju donositi na referendumu „Ne smije gradonačelnik dekretom ili potkupljivanjem ruku u gradskom vijeću progurati svoje ideje. Riječani moraju sami odlučivati o svom novcu! Vjerujem da korištenjem modernih tehnologija i to kroz projekte koji se mogu financirati iz EU fondova možemo osigurati izravnu participaciju i ujedno transparentnost svih odluka svih naših sugrađana. Ne klijentelizmu i dogovorima ispod stola, kojima svjedočimo kod nekih nezavisnih kandidata već u predizbornoj kampanji“, naglašava Burić.

Govoreći o tome zašto bi ljudi trebali glasati za njega Burić ističe kako je ispravan, uporan i pošten. „ Ne dugujem nikome ništa, od politike ne živim, niti sam ikada živio. Bio sam branitelj no nikada nisam koristio nikakve braniteljske povlastice. U svaku političku utrku ulazim čista srca i što je najvažnije čistih ruku. Svi me znaju kao jasnog i jedinog glasnog kritičara poslovnih odluka koje je donosila vlast na štetu građana Rijeke. Kao poduzetnik stekao sam ono ključno što nedostaje svim kandidatima na ovim izborima – razumijem se u brojke, znam kako i gdje novac pronaći i kako ga učinkovito, brižno i pametno trošiti“, ističe Burić.

Najavio je kako neće biti metla koja će preuzimanjem vlasti sve pomesti. „Evolucija, a ne revolucija vrijedi za sve projekte i programe koji pokazuju potencijal i dobro čine za razvoj našeg grada. Jednako tako kao što očekujemo sa svatko u gradskoj upravi bude spreman otići ili preuzeti neki novi posao, siguran sam da ima onih koji imaju puno dobrih ideja koje su ostale zakopane jer vlast nije vidjela privatne interese u njima. Nisam optimističan da je takvih puno, no bit ću objektivan prema svakom projektu koji ima potencijal. Bura je snažan vjetar koji nas dobro propuše, no iza njega dolazi lijepo vrijeme i bistar i čist zrak kroz kojeg se sve jako dobro vidi. Mi ćemo biti taj vjetar koji će propuhati naš grad i donijeti mu jasnoću vidljivost i dobru perspektivu. Siguran sam da to prepoznaju i glasači koji će nas podržati  ovu nedjelju“, zaključuje Burić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram