Povežite se s nama

Izbori

Burić: Kultnu Kantridu trebamo vratiti u funkciju

Objavljeno

na
Naš višenamjenski nogometni i atletski stadion Kantrida je izgrađena 1913. godine, i od prve utakmice na njoj, one Viktorije sa Sušaka koja je te godine isprašila s tri nula snažni zagrebački Građanski, preteču Dinama, ona je kultno mjesto riječkog sporta, rekao je kandidat Bure za riječkog gradonačelnika Hrvoje Burić. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Pod stijenama sam kao sedamnaestogodišnjak 1984. godine gledao s još 22 tisuće navijača kako Rijeka gazi Real Madrid s 3:1. Svi pamtimo onaj dobar osjećaj kada se naši sugrađani sliju na Kantridu i kad krene navijanje koje pojačavaju visoke stijene s jedne strane, a glasovi navijača se čuju po cijelom Kvarneru. Druženja svih Riječana prije i poslije utakmica je osjećaj kojeg svi želimo ponovno doživjeti.

Ovaj jedinstveni stadion kojemu je s jedne strane more, a s druge stijene bivšeg kamenoloma, zaslužio je da se dovede u red i funkciju nakon niza obećanja o investicijama s različitih strana svijeta. I zato kultnu Kantridu trebamo vratiti u funkciju. No kako to ne bi bila predizborno obećanje mi u Buri znamo kako se to može učiniti“, ističe Burić.

U Buri predlažu da se u okviru novog Programskog razdoblja EU za razdoblje 2021 – 2027 s Operativnim programom Republike Hrvatske razmotri konkretna mogućnost i akcijski plan obnove, poboljšanja, rekonstrukcije i izgradnje sportske infrastrukture u javnom sektoru u Hrvatskoj, pa tako i obnova s izgradnjom novog boljeg i ljepšeg kultnog stadiona Kantrida.

„Moramo pronaći način kako predvidjeti i planirati obnovu ovog objekta kao jednog važnog dragulja sportske i  kulturne, infrastrukture u javnom – državnom ili vlašću lokalne samouprave. To je prioritet potreba svih naših građana, i svih naših sportaša“, smatra Burić.

Čak i ako se NK Rijeka ne vrati na novu obnovljenu Kantridu ovaj stadion imat će svoju funkciju za generacije novih mladih sportaša, navijača i gostiju u potrazi za vrhunskim domaćim i međunarodnim sportskim i kulturnim događanjima, smatraju u Buri.

„Siguran sam da će dobar dio kandidata za gradonačelnika, kao i do sada, prepisati ovu našu projektnu ideju. Svi zajedno ćemo raditi na tome da se ovaj dobar projekt ostvari na dobrobit svih naših građana“, zaključio je Burić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram