Povežite se s namaU subotu, 22. kolovoza, na psećoj plaži Brajdica (Pećine) u vremenu od 9 do 21 sat održat će se četvrti Morski pas, jedinstvena morska foto revija za pomoć napuštenim životinjama, u organizaciji Udruge za zaštitu životinja Traži se prijatelj i profesionalnog freelance fotografa Petra Fabijana.

 Morski pas, tradicionalna revija pasa pod vodom, osim jedinstvenog spajanja ljubavi prema moru i ljubimcima, u cijelu priču uspješno spaja i humanitarnu notu za pomoć napuštenim životinjama iz Rijeke i okolice. Morski pas je svaki onaj četveronožac koji se pridruži ovoj manifestaciji i dozvoli fotografu Petru Fabijanu da kamerom ovjekovječi njegovu preobrazbu u pravog morskog psa. Na taj način, svojim sudjelovanjem, psi pomažu u radu Udruge za zaštitu životinja Traži se prijatelj koja će se i u njihovo ime pobrinuti za napuštene životinje iz Rijeke i okolice. U znak zahvale i za uspomenu na ovo druženje, svaki vlasnik dobiva morsku fotografiju svojeg ljubimca.

Glavni organizatori manifestacije su mladi fotograf Petar Fabijan, te Udruga za zaštitu životinja Traži se prijatelj koja je sa svojim radom započela 2011. godine. Kroz sve te godine Udruga se  neprekidno bavi zbrinjavanjem, udomljavanjem, rehabilitacijom i liječenjem napuštenih životinja iz Rijeke i okolice. Čini to kroz niz ovakvih i sličnih akcija koje za svrhu imaju, ne samo prikupljanje donacija potrebnih za realizaciju svojih aktivnosti, već i edukaciju i senzibiliziranje javnosti po pitanju napuštenih životinja.

Svi vlasnici pasa koji žele sudjelovati u ovoj akciji trebaju doći sa svojim ljubimcima na pseću plažu Brajdica u subotu, 22. kolovoza, u vremenu od 9 do 21 sat (s pauzom za ručak od 13 do 15 sati) gdje će ih dočekati volonteri Udruge koji će ih uputiti u sve detalje akcije.
Uz donaciju od 35 kuna ostvaruje se pravo na sudjelovanje u akciji Morski pas. S dobivenim kuponom vlasnici pasa moći će podignuti jednu fotografiju svojeg morskog psa u foto studiju Kurti u Starom gradu i na Zametu. Kupon je ujedno i prijava za fotografiranje.

Osim cjelodnevnog druženja i zabave, svi sudionici ovog snimanja moći će sudjelovati u tomboli te osvojiti vrijedne nagrade za njihove ljubimce, ali i sebe.

Grad Rijeka