Povežite se s nama

Vijesti

Bivša sportašica i članica “Pink Panther bande” Olivera Ćirković danas usmjerava mlade na pravi put, a subotu stiže u ZTC

Objavljeno

na

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL


Zapadni trgovački centar ove će subote, 23. veljače, u sklopu ZTCaffea u 18 sati imati jednu iznimno zanimljivu gošću. Radi se o Oliveri Ćirković visokoj čak 193 centimetara koja je prošle godine objavila knjigu pod nazivom “Ja, Pink Panther,” a njezinu vrlo zanimljivu i neobičnu životnu priču prenijeli su svi hrvatski mediji.

Bila je osuđena na ukupno 32 godine zatvora, terete je za 116 teških krađa i tri oružane pljačke, a broj krađa koje je počinila mjeri se u tisućama. Ukupno je odslužila sedam i pol godina zatvora, a vrijednost opljačkanog blaga veća je od 500 milijuna dolara.

Uhvaćena je 2006. godine prilikom jedne pljačke na Kreti koju je izvela s trojicom suradnika. Policija je zaustavila njihov automobil radi rutinske kontrole, no kada su uočili pajser na zadnjem sjedalu, uhitili su ih. Osuđena je na šest godina zatvora.

“U tim trenucima samo razmišljam o sinu. O sebi nimalo ne mislim jer to je naše razdvajanje. On je dobro dijete, dobar učenik i sportaš. Ima 10 godina i mene je samo razdvajanje strašilo”, ispričala je Ćirković.

Iz zatvora je izašla 2008. godine, ali je nastavila pljačkati po Grčkoj. U Ateni je sa svojim jatacima 2012. godine slučajno stala ispred pošte koaj ej opljačkana 15 minuta ranije. Stigla je policija, a jedan od njenih jataka počeo je bježati jer je bio naoružan. Drugi je zapucao na policajce koji su uzvratili i teško ga ranili. Ubrzo je i Ćirković ponovno bila uhićena. U zatvoru je smjesta počela smišljati plan za bijeg. Navodno je otkrila talent za slikanje pa je dobila priliku oslikati ured upravitelja zatvora odakle je imala pogled na glavni ulaz. Plan je bio zatražiti od policajke da je otprati do ulaza kako bi preuzela boju za slikanje.

“Ona je otvorila vrata, javila se. Imali smo dogovor da, ako kimnem glavom, to znači da moj suradnik nju udari. Unutra je naravno još bilo čuvara, ali ja sam procijenila da je situacija OK. Udario ju je i ona je pala. Mi smo izašli lagano, nas dvoje”, kazala je Ćirković za emisiju Provjereno Nove TV.

U Beograd je pobjegla kao najtraženija bjegunka iz Grčke, no tu njenim – kako piše Nova TV – ludostima nije bio kraj jer se odlučila vratiti i obaviti još jednu pljačku. No detalje te pljačke nije željela otkriti znatiželjnoj ekipi Provjerenog jer ih čuva za drugi nastavak svoje knjige.

Osuđena je ukupno na 32 godine zatvora, terete je za 116 teških krađa i tri oružane pljačke, a broj krađa koje je počinila mjeri se u tisućama. Ukupno je odslužila sedam i pol godina zatvora, a vrijednost opljačkanog blaga veća je od 500 milijuna dolara. Ništa ne bi mijenjala u svojoj prošlosti – otkrila je ekipi Provjerenog te dodala: “Od svake informacije da ima neki Rolex na dobrom mjestu i puno novca ja se naježim”.

Kriminalom, ističe, više se ne namjerava baviti već se posvetila edukaciji mladih koje, kaže, usmjerava na pravi put.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram