Povežite se s nama

Crna kronika

Čitatelj javlja: Policajci “u civilu” na Krku teže ozlijedili muškarca na karnevalskoj zabavi

Objavljeno

na


Portalu Fiuman u nedjelju navečer čitatelj je poslao fotografiju i pismo u kojem iznosi informacije o fizičkom sukobu koji se ovog vikenda dogodio između, kako navodi, policajaca “u civilu” te muškarca koji je bio na karnevalskoj zabavi u Vrbniku.

Pismo čitatelja I.V. (podatci poznati redakciji) prenosimo u cijelosti:

“Mesopusni dani su pri kraju, preostaje još glavna maškarana povorka na Riječkom Korzu, pa se polako rezimiraju uspjesi ili neuspjesi grupa i pojedinaca uključenih u zabavu svekolikog puka. Pitamo se koje će grupe najuspješnije ironizirati društvenu stvarnost našeg kraja, Hrvatske pa i šire…
Izgleda da će jedan događaj ovog vikenda iz Vrbnika uvjerljivo biti pri vrhu najspominjanijih maškaranih događaja ovog mesopusta. Akteri tih događaja su s jedne strane boduli iz Vrbnika koji tradicionalno organiziraju maškarane fešte u svom pitoresknom mjestu i policija otoka Krka koja se spremno uključila u maškarane događaje putem svojih djelatnika.

“Nepoznato je da li je policijska posjeta maškaranoj fešti u Vrbniku bila u službenoj ili neslužbenoj formi no to za daljnji tijek događaja nije ni bitno.
Naime, nekoliko djelatnika policijske postaje Krk u civilu neslužbeno su pohodili lokalnu zabavu vjerojatno želeći upoznati lokalne maškarane običaje i na licu mjesta provjeriti poštuju li Vrbenčani pravila lijepog ponašanja. Za pretpostaviti je da navedeni djelatnici nisu znali da je Vrbnik najpoznatiji vinorodni kraj primorsko-goranske županije pa su okusivši okuse na daleko poznate Žlahtine, odlučili Vrbenčanima pokazati tko je gazda na otoku.

Vrbenčani, poznati po svojoj miroljubivosti, uostalom kakvi bi mogli i biti kad je Vrbnik rodno mjesto kardinala Bozanića, nisu reagirali na provokacije. No „agenti“ odlučni da nauče Vrbenčane lijepom ponašanju, odlučili su umirujuće i pastoralno, sukladno zakonu, djelovati na nestašne Vrbenčane.

Začetak njihovog pastoralnog djelovanja očitovao se u razbijanju jedne vinske čaše na jednoj Vrbenskoj glavi, koja je u kasnijem razvoju događaja zašivena s desetak šavova. Naravno to se ne može smatrati tjelesnom ozljedom jer kud bi policija došla da odgovara za svaku razbijenu glavu. Naravno po neslužbenoj verziji Vrbenčana, dok se službena verzija policije čeka.

Nakon prospavane noći policija je zaključila da nestašni Vrbenčani nisu shvatili svrhu i bit mirotvorstva policije pa su preko vikenda nastavili sa svojim pastoralnim djelovanjem na području Općine Vrbnik na način da u grad i iz grada nije mogla ući niti muha bez da su ih mirotvorci legitimirali i pregledali. To je naravno ispravno, jer se moglo dogoditi da bi neki pretučeni Vrbenčan mogao zatražiti liječničku pomoć, a to bez policijske pratnje nije prihvatljivo”, navodi se u pismu.

O ovom slučaju uputili smo i upit Policijskoj upravi primorsko-goranskoj te ćemo njihov odgovor objaviti čim ga zaprimimo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže