Povežite se s nama

City Games su u Omišlju dobile svoje prve ovogodišnje pobjednike – ekipu “Daj Mare” iz grada Krka i tako uspješno zaplovile u sedmu uzastopnu sezonu.

Unatoč nepredvidivim vremenskim prilikama na koje je, ruku na srce,  Kvarner već navikao, otvaranje u Omišlju ispunilo je sva očekivanja na zadovoljstvo organizatora Općine Omišalj i agencije Adria events. Krčani “Daj Mare” uvjerljivo su odnijeli pobjedu nad ekipom “Zbrda Zdola” iz Poljica, te domaćinima iz Omišlja – “Udrugom mladih” koja je kao najmlađa ekipa osvojila najviše simpatija publike.

Ekipe su se nadmetale u šest atraktivnih igara koje su dobro zabavile posjetitelje: letećem vaterpolu, mošarci, spašavanju turistkinje, ribarskim kašetama, potezanju konopa te svima omiljenoj utrci magarca.

Iako se nije natjecao, otvaranje u Omišlju došao je podržati trofejni boksač Marijo Šivolija – Jelica. “City Games su vrhunska manifestacija koju bih u Omišlju volio vidjeti nekoliko puta godišnje. Želim da se ova lijepa priča nastavi i da se ljudi rado vraćaju ” – izjavio je Šivolija.

Nezaobilazni dio lijepe City Games priče su i najmlađi natjecatelji koji su i ove godine probili led na otvaranju. Četiri juniorske ekipe – “Pobjednici”, “Barakude”, “Terminatori” te “Morski psi” hrabro su otvorile put seniorima. S jednim bodom više od drugoplasiranih “Barakuda” pobjedila je ekipa proročanski nazvana “Pobjednici”.

“Malo sam tužan što smo izgubili, ali natjecat ću se i sljedeće godine. Najzabavnije je bilo nošenje kašeta, a najteže potezanje konopa”, podijelio je s nama osnovnoškolac Deni Marjanović iz ekipe “Morski psi”.

Pobjednici iz Omišlja nastavljaju borbu za titulu najboljeg City Games tima. Početkom kolovoza očekuje ih nastup u hrvatskom polufinalu koje će se održati u Novalji. Pokažu li ponovno istu borbenost, nema sumnje kako će dogurati do  hrvatskog finala u Malinskoj, odnosno velikog međunarodnog finala u Biogradu na Moru.

Nakon Omišlja, City Games danas putuju u Karlovačku županiju gdje im je domaćin Duga Resa. 18. lipnja odlaze za Rabac, a potom i u Lovran gdje će se natjecanje održati 19. lipnja.