Povežite se s nama

Crna kronika

Devet optužnica zbog porezne prijevare riječkih i krčkih ugostitelja teške 1,4 milijuna kuna

Objavljeno

na


Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv šestero hrvatskih državljana (1983., 1980., 1978., 1994., 1974. i 1977. godište) i tri pravne osobe sa sjedištima u Rijeci, Puntu i Krku zbog počinjenja kaznenih djela utaje poreza ili carina, računalnog krivotvorenja i zlouporabe naprava.

Optužnicom se petero okrivljenika tereti da su kao vlasnici ugostiteljskih objekata na području Rijeke, Krka i Punta, od 1. siječnja 2017. do 31. svibnja 2018., u cilju izbjegavanja plaćanja poreza, od devetookrivljenika koji se bavi održavanjem informatičkih sustava, kupili računalne programe za fiskalizaciju koji omogućavaju da se s već izdanih i naplaćenih računa, preko elektroničnih naplatnih uređaja obrišu računalne stavke, koje su potom tako izmijenjene prosljeđivali prema centralnom informacijskom sustavu nadležnog ministarstva.

Osnovano se sumnja da su na opisani način prvookrivljenik, trećeokrivljenik i petookrivljenik svoje pravne osobe okoristili na štetu državnog proračuna Republike Hrvatske u ukupnom iznosu od 1.407.468,00 kuna.

Tri pravne osobe koje su stekle imovinsku korist ovim kaznenim djelima su odgovorne sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. U odnosu na sedmookrivljenika i osmookrivljenika, osnovano se sumnja kako su, kao vlasnici ugostiteljskih objekata, u njima posjedovali inkriminirane programe za fiskalizaciju, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže