Povežite se s nama

Vijesti

Direktor Energa potrošio pola milijuna kuna na rent-a-car?!

Objavljeno

na

Iznimno visoki troškovi grijanja od prosinca prošle godine jedan su od najvećih problema Riječana nakon 35-postotnog poskupljenja cijena Energa.

Udruga Protiv skupog Energa već neko vrijeme ističe kako to gradsko trgovačko društvo mora smanjiti svoje fiksne troškove, odnosno racionalizirati poslovanje, a da za to ima zaista prostora potvrđuje i informacija koju je u srijedu navečer objavio portal Kvarnerski.com.

“150 zaposlenih u Energu bar je tri puta veći od potrebnog broja ljudi da uključi na pola godine kotao koji grije nekoliko tisuća Riječana. Fiksni troškovi rastu iz godine u godinu i dosegli su 51% cijene grijanja. Povodom svih događaja javili su nam se i zaposleni u Energu koji otkrivaju pozadinu dijela fiksnih troškova. Naime, direktor Sanjin Kirigin zadnjih pet godina koristi usluge rent-a-car tvrtke i iznajmljuje svoj službeni auto. Cijena prava sitnica od cca 100.000 kuna godišnje, što čini 500.000 kuna u pet godina”, navodi Kvarnerski.

Da je kojim slučajem Kirigin odlučio kupiti službeni auto srednje klase, uštedjelo bi se između 200 i 300 tisuća kuna.

Za idući mjesec najavljen je veliki prosvjed protiv cijena Energa, a u četvrtak će biti burno i na sjednici Gradskog vijeća gdje će se, između ostalog, raspravljati i o Energu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram