Povežite se s nama

Crna kronika

Dječaka u Omišlju pretukao vršnjak u školi, završio je u riječkoj bolnici

Objavljeno

na

IlustracijaNakon vršnjačkog nasilja koje se dogodilo poslije nastave među dvojicom učenika trećih razreda u Omišlju na Krku jedan je devetogodišnjak završio u bolnici, javlja RTL.

Navodno ovo nije prvi sukob među dvojicom dječaka, ali njihove razmirice dosad su ostajale na naguravanju i vrijeđanju. Hospitalizirani dječak tvrdi kako je znao da mu se sprema sačekuša, ali ga u školi navodno nisu ozbiljno shvatili.

Dječak završio u bolnici

Dječak je završio u bolnici, na infuziji.

Uz očev pristanak prepričao je kako je sukobu prethodilo vrijeđanje.

“I onda je rekao ako se ne bojiš dođi kod mene da te prebijem, ja sam počeo bježat od njega, sakrio se u grmlje, probao sam se sakrit u grmlje točnije, a onda je on mene počeo tući, onda sam ja njega morao gurnut za samoobranu i onda me on lupio šakom u glavu i onda sam odustao i rekao napravi što hoćeš, lupi me, nema smisla da se tučem s njime sam shvatio”, kazao je ozlijeđeni dječak.

“Jednostavno bi me prebio, ja nisam za to ne volim se tući, nisam tako odgojen”, dodao je.

Nije spavao od šoka

Učenik trećeg razreda kaže kako noćas zbog šoka nije spavao, a sestra blizanka zbog straha jutros nije htjela u školu.

“Što možemo dalje očekivat, ne znam koji je korak, ispisat dijete, upisat ga u drugu školu da ima mira, mislim zgroženi smo! Mislim stvarno ja apeliram na školu i na policiju da nešto poduzmu”, rekao je Dalibor Starčević, otac ozlijeđenoga dječaka.

Liječnik opisuje u kakvom je stanju stigao mališan.

“Vrtoglavica, glavobolje, povraćanje, bio je smušen kod dolaska pa je ostao kod nas na opservaciji. Bio je nemiran, imao je napade panike tako da smo morali bit uz njega cijelo vrijeme, dali smo mu lijekove da se malo smiri”, kazao je Nado Bukvić, šef traumatologije i ortopedije Dječje bolnice Kantrida.

Dječak kaže da je sve prijavio pedagoginji prije nekoliko dana, znao je što ga čeka

Dječaka muči to što je prije nekoliko dana od prijatelja iz razreda saznao da ga vršnjak planira istući što je, kaže, prijavio školskoj pedagoginji.

“Koja je rekla da je to trač, da je to glupost da ne vjeruje u to i sada se to desilo, odnosno plan mu je uspio, a nakon što je on mene izudarao jer sam se ja predao onda je rekao da će me poslije prebiti, idući put”, rekao je ozlijeđeni dječak.

Ravnatelj škole poručuje kako imaju nulti prag tolerancije na nasilje, a o incidentu je obavijestio nadređene.

“Od županije, ministarstva, socijalne skrbi i policije i dalje što se tiče događaja postupamo prema našem protokolu, razgovorom s učenicima i roditeljima utvrdit ćemo konačno činjenično stanje”, rekao je Žarko Žarković, ravnatelj OŠ Omišalj.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže