Povežite se s nama

Mozaik

Djelatnici tehnike Zajca obnavljaju unutrašnjost kazališta

Objavljeno

na

Foto: Dražen ŠokčevićEpidemija koronavirusa zaustavila je kazališnu djelatnost, no, nije zaustavila rad djelatnika HNK Ivana pl. Zajca. Jednako kao što su mnogi iskoristili vrijeme izolacije za sve ono za što inače nisu pronalazili vremena, tako su i djelatnici Tehnike riječkog HNK dane bez kazališnog programa iskoristili za obnovu unutrašnjosti zgrade i dokazali kako se i uz poštivanje svih mjera i uputa Nacionalnog stožera, može puno toga napraviti. Publika najčešće i nije svjesna kompleksnosti njima uglavnom nevidljivog  tehničkog pogona i tehničke podrške pojedine predstave. Na primjer, dok se pred njima odigrava izvedba mjuzikla “Evita”, ili opera “Tristan i Izolda” i “Tosca”, ili baleta “Orašar” ili uskoro i dramskog spektakla “Vježbanje života – drugi put”, na pozornici i oko nje svaki korak izvedbe prati preko 30 djelatnica i djelatnika kazališne tehnike.

No, kako je sada ta pozornica, na kojoj se inače svakodnevno u nizu odvijaju probe i izvedbe predstava, uglavnom slobodna, djelatnici Tehnike iskoristili su prigodu i obojali je. Svježe je obojana i orkestralna dvorana te se upravo uređuju i solističke garderobe. Obojani su i montirani novi zvučnici u dvorani. Položeni su brojni kablovi ožičenja, kablovi za potrebe video tehnike, postavlja se upravljački dio scenskog video monitoringa i sklanjaju se kablovi s loža i portala. Izrađeni su brojni idejni projekti kao i dokumentacija izvedenih radova. A konačno je bilo vremena i za spuštanje velikog središnjeg lustera, njegovo iznimno pažljivo čišćenje i promjenu žarulja.

Obavljen je i niz drugih radova, pronađeno je mnogo praktičnih rješenja koja će olakšati i ubrzati budući rad, dug bi bio popis svega onoga što su u ovom razdoblju obnovili djelatnici Službe tehnike riječkog HNK.

Dobrih vijesti imamo i o radovima koje provodi Grad Rijeka: završena je sanacija i uređenje toaleta, a u završnoj su fazi i radovi na uređenju trga ispred Kazališta. Još samo da završi i epidemija. “Zajc” je spreman, navodi se u svom priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže