Povežite se s nama

Mozaik

Donacijskim kuhanjem “Naj- kalandraka” u Kostreni prikupljale se donacije za Udrugu U.Z.O.R.

Objavljeno

na
Donacijsko natjecanje u kuhanju, pod nazivom „Naj- kalandraka“, održalo se u  subotu, 18.9.2021.  od 10 do 14.30 sati u Uvali Žurkovo u Kostreni.

Uoči Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 22.rujna, organizirano je natjecanje u kuhanju kalandrake (gulaš i kompir). U 10 sati započele su pripreme što je ujedno bio i početak natjecanja, a sudjelovalo je 9 ekipa. U svakoj ekipi bila  je 1 članica naše udruge, a drugi član  je neka osoba iz javnog života . Vladimir Jurić je zastupao Radio Rijeku, Dragica Rosić Lions club Opatija, Valter Soldatić iznajmljivače Kvarnera, Dean Zanelli Gastro akademiju Garešnica, Ivica Zbašnik Udruženje obrtnika Rijeka, Franjo i Barbara Turk Turk Gradnju, Marin Škufca i Danko Crnčević Backtoblu i Liburnia maritime service, Dražen Soldan Općinu Kostrena i Daniel Antunović Udrugu U.Z.O.R. Rijeka.

Udruga“Projekt+/-60“ osigurala je sve potrebne osnovne sastojke, te pregače, kuhače, pribor za jelo, kao i medalje i pehare za pobjednike te zahvalnice svim sudionicima.

 Svesrdnu pomoć u organizaciji  pružio je poznati novinar i priznati organizator ovakvih događanja, Vladimir Jurić.

Stručni voditelj bio je naš poznati ugostitelj Hrvoje Margan, koji je ujedno bio i predsjednik žirija, dok su ostali članovi bili Zdravko Andri, vlasnik Gastro akademije Garešnica i Dražen Vranić, načelnik Općine Kostrena. Žiri je ocjenjivao nekoliko elemenata, 1. 2. i 3. mjesto dobili su medalje, pobjednici su dobili pehar, a svi sudionici dobili su zahvalnice, kao i svi oni koji su pomogli u organizaciji događanja.

Rezultati:

3.mjesto, brončana medalja: Ines Ivašić i Vladimir Jurić (Radio Rijeka)

2. mjesto, srebrna medalja:  Nataša Klarić i Dražen Soldan (Općina Kostrena)

1. mjesto, zlatna medalja i pobjednički pokal: Snježana Čačić i Dragica Rosić (Lions club  Opatija)

Nakon proglašenja slijedila je podjela kalandrake posjetiteljima, koji su uz dobrovoljni prilog od 20 kuna mogli kušati, a mogli su dobiti i čašu vina po sistemu “daj ča daš“ ali minimalno 5 kuna. 

Obzirom na veliki broj posjetitelja, nedostajalo je kalandrake, ali veličina kotlića dirigirala je količinu.

Ukupno je prikupljena 2021,00 kuna što je predano predstavniku Udruge U.Z.O.R., dok je u bonovima koji su podijeljeni na eko akciji u organizaciji inicijative Backtoblu, prikupljeno 940 kuna, pa će taj iznos Liburnia pomorska agencija direktno uplatiti na račun Udruge U.Z.O.R.

Sav prikupljeni prihod namijenjen je za opremanje učionice i kupovinu osobnih potrepština za djecu-učenike koji su smješteni u Sigurnu kuću.

Organizator je Udruga „Projekt+/-60“, suorganizator TZO Kostrena, sponzori i donatori su Udruženje obrtnika Rijeka, Građevinski obrt Turk, Backtoblu, Gospoja PZ i  mesnica Dalmacija, pomoć u organizaciji pružili su KD Kostrena, Narodna Čitaonica u Kostreni Sv. Lucije, DVD Kostrena i  Cafe bar „Pod pločom, a pokrovitelj je Općina Kostrena.   

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram