Povežite se s nama

Vijesti

Društvo arhitekata Rijeka organizira panel “Kako planirati grad – slučaj stadion”

Objavljeno

na
Duštvo arhitekata Rijeke poziva na panel raspravu KAKO PLANIRATI GRAD – SLUČAJ STADION.

Predavanja i panel rasprava održat će se u petak, 24.05.2024., u 18,00 sati u prostorima Društva arhitekata Rijeka, na adresi Ivana Dežmana 2a, Rijeka.

Povodom recentnih predstavljanja važnih projekata na području Grada Rijeke ( npr. Turanj, Rujevica, Porto Baroš…), poglavito novog stadiona na

Kantridi, organizira se okrugli stol sa ciljem da se skrene pozornost na važnost strateškog planiranja grada, posljedicama kakve strateške odluke imaju na razvoj nekog mjesta, ali i potrebu za dijalogom među sudionicima, kako građana tako i struke.

Raspravom se želi ukazati na važnost razmatranja dugoročnih ciljeva i održivog razvoja

urbanih prostora, te uloge kapitalnih investicija u razvoju gradova.

Prije panela će predavanje održati Janez Koželj iz pozicije donedavnog dogradonačelnika Grada Ljubljane. Predstaviti će urbanu preobrazbu glavnog Grada Slovenije. Zatim Maroje Mrduljaš, profesor na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, autor nagrađivanog projekta, dokumentarnog serijala ‘Betonski spavači’, kao i jedan od autora riječke monografije ‘Fiume Fantastika’. Održati će predavanja na temu javnih programa u arhitekturi koji su utjecali na razvoj Rijeke kakvu danas poznajemo. Uz predavanja biti će predstavljen i idejni koncept mogućeg rješenja izgradnje Stadiona Kantrida i pratećih programa od strane projektantskog ureda ZDL Arhitekti.

Nakon predavanja održat će se panel rasprava s temom strateškog planiranja grada, u panel raspravi sudjeluju:

• dr.sc. Maroje Mrduljaš, teoretičar arhitekture i profesor na AFZG

•prof. Janez Koželj, bivši dogradonačelnik Mestne občine Ljubljana

•dr.sc. Tihomir Jukić, professor emeritus AFZG,

•Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke

•Ljiljana Buljan, pročelnica gradskog odjela za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo

•Siniša Zdjelar, arhitektonski ured ZDL Arhitekti, autor projekta stadiona Kantrida

Raspravu će ispred Društva arhitekata voditi Gorana Stipeč Brlić, predsjednica. Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoj dolazak potvrdite na info@d-a-r.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže