Povežite se s nama

Izbori

Dujmić: Opatijci će na referendumu odlučivati hoćemo li prodati dionice LRH

Objavljeno

na

Aktualni opatijski gradonačelnik i nezavisni kandidat na nadolazećim izborima, Ivo Dujmić, održao je još jednu virtualnu konferenciju, a ovog puta glavna tema bila je eventualna prodaja dionica LRH.

Njegovo obraćanje Opatijcima prenosimo u cijelosti:

“Drage moje sugrađanke i sugrađani, Opatijke i Opatijci, pozdravljam vas na još jednoj konferenciji za građane I novinare koja je posebno bitna jer se radi o zajedničkoj imovini svih nas, ali i pitanju koje određuje budućnost našeg Grada za narednih 100 godina. Naravno, radi o pitanju prodaje dionica “Liburnia Riviera Hotela”.

Za one koji to ne znaju, gradonačelnik Grada Opatije ima presudan glas za donošenje ove važne odluke u društvu “Nova Liburnija”. Ta je odluka bila teška 360 milijuna Kuna. Kad smo dobili ponudu, odnosno mogućnost prodaje navedenih dionica na obvezujućoj javnoj ponudi krajem 2019. godine, ja tu ponudu kao odgovoran gradonačelnik nisam prihvatio. Bila je to jedna od meni najtežih dilema tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika, donijeti odluku da ne prodajemo paket dionica LRH. Siguran sam da sam tada donio dobru odluku, i nisam pogriješio!

Drage moje sugrađanke i sugrađani, nisam htio i mogao odlučiti drukčije. Radi se o zajedničkoj imovini koju smo osigurali nakon godina sudskih procesa i borbi za pravdu svih Opatijaca koji su stvarali tu važnu hotelsku tvrtku. Kod donošenja svoje odluke htio sam biti odgovoran gradonačelnik, boriti se za interese i budućnost Opatije. To je značilo imati odgovornost prema svim sadašnjim i bivšim zaposlenicima LRH, prema svima onima koji su desetljećima stvarali tu prevažnu tvrtku za cijeli naš kraj. Novac ovdje nije bio presudan i bio sam uvjeren da se ne smijemo voditi isključivo financijskim prihodom.

Očekivao sam vlasnika koji će htjeti razvijati tu nama važnu tvrtku, a time i destinaciju. Vjerovao sam od prvoga dana da možemo dobiti jakog partnera kojemu će ulaganje u naše hotele značiti podizanje destinacije i Opatije na novu razinu.

Dolaskom novog vlasnika te hotelske grupacije počela su se ostvarivati naša očekivanja, siguran sam da smo na dobrom putu i da će s vremenom vrijednost LRH, a samim time i naše destinacije, dodatno porasti. Također sam uvjeren da će doći vrijeme kada ćemo moći ponovno razgovarati o prodaji dionica, a tvrdim i dalje da ponuda za naš gradski paket dionica može biti samo bolja i veća od prethodno ponuđene cijene.

Drage Opatijke i Opatijci, biti će to ponovno “odluka svih odluka”. Ali u toj odluci više ne želim biti sam, nego samo jedan od vas. Kad za to dođe vrijeme, odluka pripada svima vama!

Prva točka mog programa koju sam ranije predstavio bila je digitalizacija gradske uprave te izravna demokracija kroz sustav “e-Građani”. Zato vas obavještavam da će svatko od vas putem navedenog sustava izravne demokracije moći dati svoj glas – želi li ili ne želi prodaju dionica “Liburnia Riviera Hotela”. Vi ćete, dragi sugrađani donijeti odluku o tome. Naravno, odlučit ćete i u što će se dobiveni novac utrošiti, naravno ukoliko se odlučite za prodaju. I tu želim biti potpuno jasan. Samo vi možete odlučiti o tome!

Živimo u gradu čija su bogata kultura i povijest iznad svih nas, kao što je i ova “odluka svih odluka” “iznad gradonačelnika” i ona zato pripada svima vama. Moji tim i ja komunicirali smo od početka ove kampanje za lokalne izbore da mi znamo kako naprvo – skupa sa Vama, jer uz Opatiju i Ljudi su bitni!

Vidimo se uskoro sa novim točkama iz našeg programa”, poručio je Dujmić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram