Povežite se s nama

Vijesti

Dvoje pedijatara iz KBC-a Rijeka istovremeno radili i u Ljubljani

Objavljeno

na

Ilustracija

Dvojica liječnika s riječke pedijatrije bili su evidentirani da rade u matičnoj bolnici, u isto vrijeme kada je njihov rad bio evidentiran u ljubljanskoj bolnici. Inspekcijskim nadzorom bilo je utvrđeno da su dva liječnika s riječke pedijatrije u pojedinim danima radili u Univerzitetnom kliničkom centru Ljubljana, dok im se istovremeno za te dane evidentiralo u KBC-u Rijeka. Nedvojbeno to proizlazi iz službenih evidencija obiju bolnica, utvrdila je 9. veljače inspekcija rada Državnog inspektorata i to prijavila Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci, javlja Večernji list.

Inspekcija je postupila prema prijavi koju je podnijela odvjetnica nekog od liječnika istog KBC-a. Htjeli smo kontaktirati liječnike koji su zatečeni u prekršaju. Jednog smo dobili i odbio je komentirati slučaj uputivši nas na upravu KBC-a, a drugog nismo dobili na telefon. Ured ravnatelja KBC-a Rijeka potvrdio je da su navodi točni.

“Možemo potvrditi da navodi koje spominjete datiraju iz mandata prethodnog ravnatelja, prof. dr. Davora Štimca, dr. med. Postavljena pitanja vezana za postupke koji su u tijeku pred nadležnim državnim institucijama Klinički bolnički centar Rijeka zbog njihove tajnosti u skladu s pozitivnim propisima ne može komentirati. U mandatu  aktualnog ravnatelja prof. dr. Alena Ružića, dr. med. koji je na dužnosti od 8. 7. 2020., Uprava KBC-a Rijeka posluje i postupa sukladno pozitivnim propisima i zakonima Republike Hrvatske.

Evidencija rada se u KBC Rijeka kontrolira kroz višestruke mehanizme kako slijedi: mjesečni rasporedi rada liječnika od 2020. dostavljaju se u Ravnateljstvo prije stupanja na snagu, slijede ih izvještaji o ostvarenim radnim satima koje prate i ovjeravaju voditelji organizacijskih jedinica za prethodni mjesec, a isti se dodatno kontroliraju kroz sustav individualnog digitalnog nadzora dolaska i odlaska na posao. Od 2020. nemamo zabilježenih odstupanja u obračunu i isplati naknada za ostvaren rad”, stoji u odgovoru kojeg smo dobili od riječkog KBC-a – piše Romana Kovačević Barišić za Večernji list.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

07.12.2023.
8.12.2023. u vremenskom trajanju od 7:00 sati do 16:00 sati izvodit će se radovi na sanaciji kolnika u Ulici Vrlije kč.br 3 i 5, odnosno (od raskrižja Glavanićeva ulica – Vrlije – Put Bože Felkera do raskrižja Vrlije – Ulica Slavka Krautzeka). Vozila će moći prometovati Ulicom Put Bože Felkera prema Trgu Viktora Bubnja.

Fiuman Plus

Društvene mreže