Povežite se s nama
RTL televizija nastavlja s objavom rezultata ankete o skorašnjim parlamentarnim izborima, a za razliku od većine ostalih anketa ova se provodi zasebno po izbornim jedinicama.

Rijeka i zapadni dio Primorsko-goranske županije te Istra spadaju u 8. izbornu jedinicu, u kojoj očito i dalje veliku prednost ima SDP sa svojim koalicijskim partnerima.

SDP-ova koalicija osvaja 41,3 posto, a HDZ-ova 18,9 posto. Izborni prag prelazi još i koalicija IDS-PGS i Lista za Rijeku sa 14,3 posto.

Preračunato u mandate to je 8 za SDP-ovu koaliciju, tri manje nego prošle izbore, HDZ-u 3 mandata što je jedan više te tri mandata za IDS-ovu koaliciju. To su upravo ova tri za koje je SDP-ova koalicija osiromašena izlaskom IDS-a iz koalicije.

No i u ovoj bi izbornoj jedinici do samog kraja moglo biti neizvjesno jer po izbornom pragu pleše i nezavisna lista Most sa 4,9 posto, Koalicija okupljena oko Bandić Milana sa 4,8 posto  i Živi zid koji je stao na 4 posto.

Riječ je o glasačima koji sigurno izlaze na izbore i znaju za koga će glasovati – jer u ovoj izbornoj jedinici je 11,3 posto neodlučnih, javlja RTL.

anketa-rez