Povežite se s nama

Vijesti

Evo kakvo nas vrijeme očekuje ovog tjedna

Objavljeno

na
U drugome tjednu ožujka, Rijeka se zagrijala do visokih 17°C, a otoci su uživali na temperaturama i do 16°C. Kratkotrajno pogoršanje sredinom tjedna nije nam priuštilo previše padalina, no četvrtak i petak su podosta iznenadili s hladnim jutrima.

Odmah na početku ovog tjedna dočekat će nas pretežno oblačno vrijeme uz ponešto kiše i juga, na sjeveru Kvarnera i bure, zahvaljujući ogranku ciklone koja je ojačala na prostoru zapadnog Sredozemlja. Ne očekujemo veće količine oborina, a dnevne maksimalne temperature mogle bi sezati do 14°C.

Slabljenje ciklone na Sredozemlju i jačanje anticiklone nad europskim sjeverozapadom  u utorakće nam donijeti stabilizaciju vremena uz djelomice sunčano i toplije vrijeme, popraćeno umjerenom burom i vjetrom istočnoga smjera.

Pod utjecajem polja visokog tlaka zraka nad našim područjima srijeda i  četvrtak proći će u znaku vedrog i toplog vremena s razmjerno niskim jutarnjim temperaturama. Vjetar uglavnom slab i umjeren, smjera prvog kvadranta. Dnevne temperature u blagom porastu.

Petak, prvi dan kalendarskog proljeća, će obilježiti slabljenje utjecaja anticiklone, ali uz i dalje djelomice sunčano i toplo vrijeme. Vjetar će prema kraju dana mijenjati smjer s istočnog na južni. Dnevne temperature mogle bi narasti i do 18°C.

U dane vikenda očekujemo nešto nestabilnije vrijeme zbog hladne fronte koja će sa sjeverozapada stići nad naše područje. Nedjelja oblačnija od subote, također uz veće mogućnosti za oborine. Puhat će umjereno jugo te istočnjak na sjeveru županije. Što se tiče temperatura, ne očekuju se veće promjene, izvještava partnerski portal Ri Meteo.

 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram