Povežite se s nama

Sport

Finale U-17 Europskog prvenstva na novoj Kantridi

Objavljeno

na
U Zagrebu je održana konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza povodom dobivanja domaćinstva Europskog prvenstva U-17 2017. godine koje će se održati upravo na području Kvarnera i Istre.

Hrvatska će 2017. godine ugostiti europsku smotru najboljih nacionalnih selekcija do 17 godina, odlučio je u ponedjeljak Izvršni odbor Europske nogometne federacije. Hrvatska je kandidatura pobijedila u konkurenciji nekoliko zemalja, između ostalih Švedske, Finske, Bosne i Hercegovine, Republike Irske i Mađarske, te je dobro odjeknula u europskim krugovima.

“Reprezentacije U-17 već imaju ozbiljne igrače i vjerujemo da će natjecanje biti atraktivno, a domaćinstvo je ujedno i potvrda da nogomet u Hrvatskoj ima visok ugled u Europi, posebno kada su u pitanju mlađe kategorije. Od Uefe smo dobili velik broj komplimenata, a često se spomenula tradicija igranja turnira za mlade nogometaše, pogotovo u Istri”, sažeo je Damir Vrbanović, izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

“Imali smo velike ambicije oko prijašnjih natjecanja, što je zbog nedobivanja domaćinstva izazivalo frustracije kod naših navijača, ali ponekad moramo biti svjesni da se u nogometnu infrastrukturu danas ulažu stotine i stotine milijuna eura. Ovako će se popraviti infrastruktura na nekoliko naših stadiona, UEFA ima listu prioriteta i svi će profitirati, a Hrvatska će postati poželjno odredište za buduće organizacije velikih natjecanja”, dodao je.

Na Europskom prvenstvu nastupit će 16 momčadi u četiri skupine, a bit će odigrana ukupno 31 utakmica. Većinu će utakmica prenositi Eurosport, a među zvijezdama koje su ranije nastupale na EP-u U-17 bili su i Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Toni Kroos i Mario Götze.

Hrvatska je prijavila sljedeće gradove domaćine:, Poreč, Rovinj, Pulu (stadioni Uljanika i Istre 1961), Rijeku, Kostrenu, Crikvenicu i Novi Vinodolski. Finale je planirano na stadionu Rijeke, ukoliko radovi na novoj Kantridi budu završeni na vrijeme, a u suprotnom će domaćin finala biti stadion Aldo Drosina u Puli.

HNS

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram